Un kurdu için bu kadar kompleks bir sisteme gerek yok. Fiyat nedir bilmiyorum ama bana kalırsa 10lt civarı bir saklama kabının içine tam buğday unu, mısır unu, galete unu gibi karma unlar katarak yataklık ve beslenme alanı oluşturabilirsiniz. Un kurtlarını ise cüzi miktarda canlı yem sitesinden alarak halledebilirsiniz. Haftada bir yataklıklarına elma, patates, havuç gibi sulu besin koyabilirsiniz. Bu şekilde daha uyguna gelir.Bu un kurdu bakım setini almak istiyorum. Sizce iyi mi ve kapların içine kepek dökmeli miyim bu kaplar için? Ve canlı yem var diyor, onları un kurtlarına verebilir miyim?
Unlar sorun yaratabiliyor. Yulaf ezmesi daha iyi.Un kurdu için bu kadar kompleks bir sisteme gerek yok. Fiyat nedir bilmiyorum ama bana kalırsa 10lt civarı bir saklama kabının içine tam buğday unu, mısır unu, galete unu gibi karma unlar katarak yataklık ve beslenme alanı oluşturabilirsiniz. Un kurtlarını ise cüzi miktarda canlı yem sitesinden alarak halledebilirsiniz. Haftada bir yataklıklarına elma, patates, havuç gibi sulu besin koyabilirsiniz. Bu şekilde daha uyguna gelir.
Ya da kepek kullanılabilir.Unlar sorun yaratabiliyor. Yulaf ezmesi daha iyi.
Kepek zaten konulması gerekmiyor mu yani sadece kepek koysamda olur mu? Ben bir videoda kepek, Mısır unu ve buğday unu koyduğunu gordum. Eğer sadece kepek/yulaf ezmesi koysam yetiyor mu? Ve yenilemek gerekiyor mu gerekiyorsa kaç günde bir. Ve bu un kurtlarini garaj gibi veya dışarıda birakbilir miyim? (kaplarini)Ya da kepek kullanılabilir.
Evet ama iyi muhafaza edilirse en sağlıklı yöntem o şekilde. Eğer nem alman veya açık bölgede kalırsa güvelenme yapabilir. Sadece yulaf ezmeside gelişim daha yavaş olur. Üretimde verim almak için karma ve besin oranı yüksek yem kullanmak her halukarda iyi olacaktır. Canlı yeminizi ne kadar sağlıklı ve iyi beslerseniz, verdiğiniz canlıda o kadar sağlıklı olacaktır. İyi hobiler...Unlar sorun yaratabiliyor. Yulaf ezmesi daha iyi.