Bu Türle Sorun Yaşıyorum

Kenalettin

Yumurta
Üye
42239.jpg42243.jpg42244.jpgŞöyle 3 Adet kraliçe buldum türlerini bilmiyorum. Tekirdağ'da 26 Eylül' de yağmur sonrası heryerde görünmeye başladılar bende 3 adet yakaladım, ama o tarihten bu yana yumurtlamadılar. Karanlık ortamda 3-4 gün bekletme yöntemini denedim ama olmadı. Sizce neyi kaçırıyor olabilirim? Ayrıca türünüde bilmiyorum, beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

omereymenc

Replete
Yardımsever
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 89025Ekli dosyayı görüntüle 89026Ekli dosyayı görüntüle 89027Şöyle 3 Adet kraliçe buldum türlerini bilmiyorum. Tekirdağ'da 26 Eylül' de yağmur sonrası heryerde görünmeye başladılar bende 3 adet yakaladım, ama o tarihten bu yana yumurtlamadılar. Karanlık ortamda 3-4 gün bekletme yöntemini denedim ama olmadı. Sizce neyi kaçırıyor olabilirim? Ayrıca türünüde bilmiyorum, beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Cinsi Messor kraliçenin. Yumurtlamaması normal, kraliçeler kış uykusuna yatmalı. Birkaç ay kış uykusunda durmaları yeterli olur. Sonrasında yumurtlayacaktır. Sonbaharda genelde kışları sıcak geçmeyen bölgelerde kraliçeler kışı geçirip kolonisini kuruyor. Kış uykusuna yatırmadan sıcaklığı kontrollü düşürün, aniden soğuk yere koymayın.

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 89025Ekli dosyayı görüntüle 89026Ekli dosyayı görüntüle 89027Şöyle 3 Adet kraliçe buldum türlerini bilmiyorum. Tekirdağ'da 26 Eylül' de yağmur sonrası heryerde görünmeye başladılar bende 3 adet yakaladım, ama o tarihten bu yana yumurtlamadılar. Karanlık ortamda 3-4 gün bekletme yöntemini denedim ama olmadı. Sizce neyi kaçırıyor olabilirim? Ayrıca türünüde bilmiyorum, beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Üçüde Messor sp. Kraliçesi. 3-4 gün bekleme süresi yumurtlama için az. Uygun tüp kurulumunu yaptıktan sonra sıcak bir ortamda en az 1 hafta hiç kontrol etmeden bekletin. Işıktan, titreşimden vb. Şeylerden uzak olsun.