Bu tür türkiyede var mı

hahsk

Nanitik
Üye
Pheidologeton Diversus. Bu tür veya işçilerini bu yapıda çıkaran Türkiye'de var mı?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Bu cins Türkiyede yok ama Pheidole askerleri bu şekilde oluyorlar. Ayrıca majör işçili cinslerde hoşunuza gidebilir.

hahsk

Nanitik
Üye
Bu cins Türkiyede yok ama Pheidole askerleri bu şekilde oluyorlar. Ayrıca majör işçili cinslerde hoşunuza gidebilir.
Camponotus sanctsus var elinde ama 1 adet major çıkardı ne yazık ki işçi sayısı 80 civarı olmasına rağme bide ek olarak sanırım yakında yine çıkartıcak bir adet pupa var kimi işçilerle aynı boyutta

Başka bildiğiniz major çıkartan bir kraliçe cinsi var mı

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Pheidologeton, Carebara cinsinin eş anlamlısıdır. Yani Türkiye'de Carebara oertzeni ve C. oertzeni aeolia olarak 1 türü bir de alt türü var.

Pheidologeton Diversus. Bu tür veya işçilerini bu yapıda çıkaran Türkiye'de var mı?
Askerleri benzeyen Pheidole cinsi var. Majörleri benzeyen Messor var.

hahsk

Nanitik
Üye
Ne yazık ki messor bulamadım ama bilgi için teşekkür ederim
Pheidologeton, Carebara cinsinin eş anlamlısıdır. Yani Türkiye'de Carebara oertzeni ve C. oertzeni aeolia olarak 1 türü bir de alt türü var.

Askerleri benzeyen Pheidole cinsi var. Majörleri benzeyen Messor var.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Ne yazık ki messor bulamadım ama bilgi için teşekkür ederim
Bu arada, Carebara oertzeni türü var ama hem bakımı zor hem,hem de askerlerlerinin boyları Carebara diversa askerlerine yakın bile değil. O yüzden aramakla uğraşmanızı önermem. (Söylemeyi unutmuşum kusura bakmayın)

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Bunu bilmiyordum bak, bilgi için teşekkür ederim😁