Bu normal mi?

nevzatgns19

Pupa
Üye
Bu kraliçeleri bugün buldum, tüp hazırladım. Şu ana kadar defalarca tüp hazırladım ama böyle bir sorunla ilk defa karşılaştım: kraliçelerin olduğu bölge nemleniyor ve su damlacıkları oluşmaya başlıyor bekleyince. Acaba tüpün ağzındaki pamuk çok mu kalın yoksa başka bir nedeni mi var nemlenmesinin?

Ekli dosyalar

• 20260715_143824.jpg
    20260715_143824.jpg
    52.6 KB · Görüntüleme: 32
Moderatör tarafında düzenlendi:

nevzatgns19

Pupa
Üye
Sadece buğu kaldı, su damlacıkları gitti. Pamukla biraz aldım nemini biraz daha bekleyeceğim düzelmemiş olursa biraz da nemini alacağım nem pamuğunun.

emre9293

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bu kraliçeleri bugün buldum, tüp hazırladım. Şu ana kadar defalarca tüp hazırladım ama böyle bir sorunla ilk defa karşılaştım: kraliçelerin olduğu bölge nemleniyor ve su damlacıkları oluşmaya başlıyor bekleyince. Acaba tüpün ağzındaki pamuk çok mu kalın yoksa başka bir nedeni mi var nemlenmesinin?
Tetramorium multiye uygun değil hocam.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Tetramorium multiye uygun değil hocam.
Genel olarak demek daha doğru olur. Mesela messorlar da multiqueene uygun değil deniyor ama doğada çok kraliçeli messor kolonilerine rastlamak gayet mümkün. Türden türe araziden araziye değişiklik gösterebilecek bir şey. Örneğin hayatta kalmanın çok olduğu bir bölgedeki karıncalar çok kraliçeli koloniler kurmaya eğilim gösterebilir.

emre9293

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Genel olarak demek daha doğru olur. Mesela messorlar da multiqueene uygun değil deniyor ama doğada çok kraliçeli messor kolonilerine rastlamak gayet mümkün. Türden türe araziden araziye değişiklik gösterebilecek bir şey. Örneğin hayatta kalmanın çok olduğu bir bölgedeki karıncalar çok kraliçeli koloniler kurmaya eğilim gösterebilir.
Tamamen bilimsel açıdan bakarsak dediğiniz doğru fakat normal bir insanın çıplak gözle iki tetramorium türünü ayırt etmesi yada arazi koşullarının karıncalar üzerindeki etkisini nokta atışı bilmesi imkansız. Tamamen çok düşük bir şansa dayalı, ayrıca arazi gereği multi olmaya yatkın ve tamamen multiye uygun bir tür seçilse bile aynı tüpe koyulduğunda multi başarısız olabiliyor.

nevzatgns19

Pupa
Üye
Bİr kraliçe daha buldum 4 tane oldular şu an. Arada bakıyorum birbirlerine anten sürtüyorlar muhtemelen temzilediklerini de düşünüyorum. Olumlu olabilir diye düşünüyorum. Bir süre bekleyeceğim.

TurkistKayra

Pupa
Üye
Bİr kraliçe daha buldum 4 tane oldular şu an. Arada bakıyorum birbirlerine anten sürtüyorlar muhtemelen temzilediklerini de düşünüyorum. Olumlu olabilir diye düşünüyorum. Bir süre bekleyeceğim.
Hocam bir süre barışçıl takılıp ilk işçilerden sonra taht kavgasına tutuşabilirler şuan kimse kesin tanı koyamaz