Bu nedir?

ERTEMi

Yumurta
Üye
Messor kolonime 2 gün önce verdiğim 2-3 tane chia tohumu bu gün kontrol ettiğimde pamuğun üstündeydi ve içlerinden bir tanesi çimlenmişti, kraliçeyi rahatsız etmiş olsam da bunları başarıyla dışarıya çıkardım . Diğer iki tohum ise sümüksü bir yapıyla kaplanmıştı benim için bunları çıkartmak baya zordu çünkü çok kayganlardı. Benim sorum şu:
1. Chia tohumu yerine muhabbet kuşu yemi ile devam mı etmeliyim çünkü onlar kırılınca çimlenmiyor?
2. Neden bu sümüksü yapı ile kaplıydı tohumlar?
3. Messorların bu tohumları nemin az olduğu (tüpün en ucu gibi) yerlerde tutması gerekmiyor mu? Neden nemli pamuğa gömmüşler?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-06-13 at 09.10.20.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-13 at 09.10.20.jpeg
    21 KB · Görüntüleme: 19

Enesersoy45

Gamergate
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Chia tohumları kendi hacimlerinin 10 katından daha fazla su emebildiğinden suyla temasları durumunda bir mukus tabakası oluşturup sıvıyı emmeye devam ederler.
Bir kaşık chia tohumunu yarısı su dolu bir bardağa koyarsanız hemen hemen suyun tamamını emip bir avuç jele dönüşürler.
Muhabbet kuşu yemine geçmeniz iyi olur, çatlatıp kullanırsınız. Veya chia tohumunu da çatlatabilirsiniz.
Messorlar genelde tohumları yumuşatmak için ıslak pamuğa götürürler. Bu nedenle tohum verirken çatlatıp verin diyoruz, kırmalarını kolaylaştırmak için değil, filizlenmelerini önlemek için.