Muhtemelen şaka amaçlı ''kulak'' kelimesini kullandınız ama yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bu arkadaşların kulağımıza girmek gibi bir amacı yok . Salyangoz gibi çok hızlı ve aşırı üreyen canlıların yumurtalarını tükettiği için önemli bir canlı .Bana kulağakaçan gibi geldi. Zehirli değildir. Nemli ve karanlık ortamları sever mesela kulak![]()
Ben kulağa kaçtığını sanıyordum😶Muhtemelen şaka amaçlı ''kulak'' kelimesini kullandınız ama yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bu arkadaşların kulağımıza girmek gibi bir amacı yok . Salyangoz gibi çok hızlı ve aşırı üreyen canlıların yumurtalarını tükettiği için önemli bir canlı .
Aslında çok da yanlış sayılmaz çünkü insandan çekinen bir hayvan değildir zaten hayvan isimlerinde gerçekten esinlenilir Halk ağzında. Tabi amaçları kulağa girmek değil orası ayrı konu.Ben kulağa kaçtığını sanıyordum😶
Evet, şaka amaçlı dedim. Aslında kulağında nemli ve karanlık olmasına gönderme yaptım. Bu böceğimizin halk arasındaki adı kulağakaçandır. Bilimsel olarak bakacak olursak Dermaptera takımındadır ve görünüşüne bakarsak renkleri tam oturmamış yani yavrudur. Normalde daha koyu siyah renklere sahiptirler.Muhtemelen şaka amaçlı ''kulak'' kelimesini kullandınız ama yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bu arkadaşların kulağımıza girmek gibi bir amacı yok . Salyangoz gibi çok hızlı ve aşırı üreyen canlıların yumurtalarını tükettiği için önemli bir canlı .
Evet normalde daha koyu ama çiftleşiyordu. Erkeği bulursam atarım.Evet, şaka amaçlı dedim. Aslında kulağında nemli ve karanlık olmasına gönderme yaptım. Bu böceğimizin halk arasındaki adı kulağakaçandır. Bilimsel olarak bakacak olursak Dermaptera takımındadır ve görünüşüne bakarsak renkleri tam oturmamış yani yavrudur. Normalde daha koyu siyah renklere sahiptirler.
Ben küçükken dedem ile babam zehirli diye yaklaştırmazlardı. Ben onların yalancısıyım. Ama hakkatten zehirli olabilir. Dün çalı çırpıyla uğraşırken bunlardan vardı, baya yakınlaştı, sonra kolum şişti.Bana kulağakaçan gibi geldi. Zehirli değildir. Nemli ve karanlık ortamları sever mesela kulak![]()