Bu nedir ve elime ne oldu?

Deeploren

Yumurta
Üye
1000007214.jpg1000007215.jpg1000007216.jpg
Az önce odunlukta isopod olduğunu düşündüğüm bir şeyi elime aldım. Ölü olduğunu sandım fakat birden hareketlendi ve ben de yere attım. Elim çok kırmızı oldu (fotoğrafta pek belli olmuyor). Sizce elime bir şey olur mu?

Çözüm
Arenivaga cinsi. Türkiye'de gözlemleri var fakat kayıtlı cins olarak listede denk gelemedim. Kızarıklık konusuna gelirsek cildiniz aşırı hassassa, uzun süre temas ettiğinizde hafif bir kaşıntı yapabilir ama bu çoğu böcekte olan alerjik tepki türü. Genel olarak zararsız, dokunsanız da size bulaşacak pek bir şeyi yok. Hatta doğada eline alıp inceleyen entomologlar için bu türler “evcil gibi” sayılabilir. Ama her ihtimale karşı elledikten sonra elleri sabun su ile yıkamak yine de iyi olur.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Arenivaga cinsi. Türkiye'de gözlemleri var fakat kayıtlı cins olarak listede denk gelemedim. Kızarıklık konusuna gelirsek cildiniz aşırı hassassa, uzun süre temas ettiğinizde hafif bir kaşıntı yapabilir ama bu çoğu böcekte olan alerjik tepki türü. Genel olarak zararsız, dokunsanız da size bulaşacak pek bir şeyi yok. Hatta doğada eline alıp inceleyen entomologlar için bu türler “evcil gibi” sayılabilir. Ama her ihtimale karşı elledikten sonra elleri sabun su ile yıkamak yine de iyi olur.

Çözüm

Deeploren

Yumurta
Üye
Teşekkürler ve bir isopod teraryumu kurmayı düşünüyorum bunlardan içine koysam beraber yaşarlar mı?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Teşekkürler ve bir isopod teraryumu kurmayı düşünüyorum bunlardan içine koysam beraber yaşarlar mı?
Bunlar kum hamam böcekleri. Aşırı sıcak iklimlerde yaşarlar. Pek sanmıyorum birlikte yaşayacaklarını isopodlarla.