Bu nedir? Ne değildir?

omerasafoztrk5334

Larva
Üye
Arkadaşlar merhaba, Cataglyphis ve Messor’ların outworld’lerinde (Cataglyphisler Tuğkan abinin yaptığı gibi tüpü kuma gömme sistemi) bir böcek tespit ettim. Mite değil, yani bir parazit olduğunu düşünmüyorum. Gözle görülebiliyor (yürüyüşü de fark ediliyor). Merak ettiğim, karıncalara zararı var mı? Varsa nasıl kurtulabilirim?

Bu böceği canlı bir şekilde mikroskop altında gözlemledim ve sizinle de paylaşmak isterim. Ancak video yükleyemedim.Fotoğrafların birinde böceğin 0.7 kalem ucu ile boy oranı da yer alıyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251126-072924_Video Player.jpg
    Screenshot_20251126-072924_Video Player.jpg
    10.7 KB · Görüntüleme: 31
  • 20251125_172453.jpg
    20251125_172453.jpg
    10.3 KB · Görüntüleme: 33

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kendisi bir akar türü.

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Akar değil, kitap biti.
Akarlar arakniddir. 8 bacakları olur. Bu arkadaş bir böcek.
Kuru eşyaları kemirip yerler. Gözlemlediğim kadarıyla kolonilerde bırakılan kuru canlı yem kabuklarına ve tohumlara ilgililer.
Fazla ürerlerse karıncalara zararları olabilir. Kurtulabilirseniz kurtulun derim. Fakat nasıl kurtulursunuz benim de aklıma pek fazla fikir gelmiyor.
Beyaz maytlar ile aynı yöntemi önerebilirim, nemi düşürün.
Nem %30un altına düştüğünde artık üremeleri çok düşer ve ömürleri dolup öldüklerinde yeniden doğacak böcek kalmamış olur.
Daha iyi bir fikri olan varsa çekinmeden söylesinler.

omerasafoztrk5334

Larva
Üye
Akar değil, kitap biti.
Akarlar arakniddir. 8 bacakları olur. Bu arkadaş bir böcek.
Kuru eşyaları kemirip yerler. Gözlemlediğim kadarıyla kolonilerde bırakılan kuru canlı yem kabuklarına ve tohumlara ilgililer.
Fazla ürerlerse karıncalara zararları olabilir. Kurtulabilirseniz kurtulun derim. Fakat nasıl kurtulursunuz benim de aklıma pek fazla fikir gelmiyor.
Beyaz maytlar ile aynı yöntemi önerebilirim, nemi düşürün.
Nem %30un altına düştüğünde artık üremeleri çok düşer ve ömürleri dolup öldüklerinde yeniden doğacak böcek kalmamış olur.
Daha iyi bir fikri olan varsa çekinmeden söylesinler.
Sağolun hocam, cataglyphis leri kış uykusuna yatırsam doğal olarak nem düşer ama catagları yatırsam mı yatırmasam mı emin değilim.Cataglarla ilk kış uykusu olacak.