Bu neden oldu?

Merhabalar bugün gözlemlediğim bir olayı anlatmak istiyorum herzamanki gibi elimdeki canlıların bakımını yaparken 3-5 aydır hamile olan Madagaskar tıslayan hamam böceğimin bulunduğu kapta yumurta gibi birsürü birşeyler gördüm yumurtaya benzeyen bu neden oldu sonuçta bu canlılar yumurtayı içinde büyütüyor yardımcı olabilir misiniz?IMG_20260403_223042.jpg

BerkBey

Pupa
Üye
Dişi yumurtaları bırakarak hamileliği sonlandırmış. O gördükleriniz yumurta paketi, yani ootheca. Stres, sıcaklık, beslenme yetersizliği gibi şeylerden yumurtaları atabilir. Daha geniş bir yere alın canlıları. Bolca saklanma alanı ekleyin ve mümkün merteme canlılarla temas etmeyin, rahat olsunlar. Eski kolonime günlük taze meyve püresi ve protein veriyordum. Dışarı atılan kapsüller genelde kurtarılamaz. Yabancı bir üreticinin bir tür yosun üzerinde kapsülleri muhafaza ederek yavru çıkmasını sağladığıyla ilgili bir yazı okumuştum, bulamadım ama araştırmanızı tavsiye ederim.

Hmm o zaman en iyisi o kapsülleri karıncalarıma vereyim boşa gitmesin protein kaynağı sonuçta düşük yapmış demek tabiri caizse neyse teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için .