Bu Nasıl Camponotus?

Mogo

Nanitik
Üye
Merhabalar 2 ay önce elime Camponotus tanaemyrmex altcinsinden kraliçe gelmişti kraliçe sarı ve insanların çoğunlukla "Camponotus Sanctus" diye sattıkları türden. Hayatımda görmediğim kadar hızlı ürüyorlar önce 3 işçisi çıktı sonra 3 işçisi daha. 4 gün önce 6 işçileri vardı ve bugün sayıları 12'ye yükseldi. Pupa sayısı 10'dan fazla ve her gün en az bir işçi çıkıyor. Ben camponotuslar yavaş büyür diye biliyordum. Türünden ötürü olabilir mi? Aynı zamanda her gün 1 unkurdu yiyorlar.

İlyas16

Replete
Üye
Merhabalar 2 ay önce elime Camponotus tanaemyrmex altcinsinden kraliçe gelmişti kraliçe sarı ve insanların çoğunlukla "Camponotus Sanctus" diye sattıkları türden. Hayatımda görmediğim kadar hızlı ürüyorlar önce 3 işçisi çıktı sonra 3 işçisi daha. 4 gün önce 6 işçileri vardı ve bugün sayıları 12'ye yükseldi. Pupa sayısı 10'dan fazla ve her gün en az bir işçi çıkıyor. Ben camponotuslar yavaş büyür diye biliyordum. Türünden ötürü olabilir mi? Aynı zamanda her gün 1 unkurdu yiyorlar.
2 ayda 12 işçi bana normal geldi. Aldığınızda pupa vs. varken elinize geçtiyse normal, fakat kraliçe 0 brood iken geldiyse iyi bir gelişme olduğu söylenebilir. Ama öyle dediğiniz şekilde abartı bir üreme olduğunu düşünmüyorum. Kraliçenin veya işçilerin boyutunu gösteren bir fotoğraf gönderme şansınız var mı? Daha sağlıklı bir şeyler söylenebilir.

Mogo

Nanitik
Üye
Hocam benim için başlama hızı değil asıl değişik bulduğum şey benim için koloni kurulduktan sonra şuan her gün 1 ya da daha fazla işçi çıkması garibime geldi kraliçenin sadece 6 işçisi varken işçi sayısının 7-8 katı yumurtlaması garip geldi yoksa 2 ayda büyüme çok yüksek denemez. Ama 1 ay daha içinde işçi sayısı 50 gibi bir şeyi aşarsa o zaman anormal büyüme denemez mi? Şuanki yumurtlama durumuyla da öyle olacak gibi gözüküyor.

İlyas16

Replete
Üye
Evet, 1 ay içinde 50 işçi ilk seneden gayet iyi ve ortalamanın üstünde. Dediğiniz şeyde yumurtanın ve genel broodun fazla olması sanırım üreme hızı değil, fakat bu kraliçenin genetiğinin iyi olduğu anlamına gelebilir. Farklı bir tür olup olmadığını göstermez; farklı bir tür vs. olsaydı üreme hızı bunu gösterebilirdi. Ama sizin yaşadığınız durum sanırım verimli bir kraliçe ve yüksek brood oranından kaynaklanıyor. Sağlıklı, güzel ve büyük bir koloni olması dileğiyle 😊🍀

• Beğendim
Tepkiler: det