Hocam ben thorax kısmını benzetemedim. Camponotusa daha çok benzettim.Formica kraliçesi.
Bu fotoğraftan ve chat gpt üzerinden tür tahmini yapılamaz sadece formica olduğu söylenebilir.
Camponotusların thoraxları daha düz oluyor. bunu ki biraz girintili çıkıntılı gibi duruyor ama fotoğraftan dolayıda olabilir.Hocam ben thorax kısmını benzetemedim. Camponotusa daha çok benzettim.
Lütfen bu konularda birden fazla fotoğraf paylaşın, Formica olduğunu düşünüyorum.Formica Cunicularia olduğunu düşünüyorum. Chatgpt ve googledan yaptığım araştırmalara göre.
Evet haklısınız ama düz gibide, daha net bir fotoğraf gelirse daha doğru olur.Camponotusların thoraxları daha düz oluyor. bunu ki biraz girintili çıkıntılı gibi duruyor ama fotoğraftan dolayıda olabilir.
Formica Cunicularia Türkiye’de yok diye biliyorum. Muhtemelen Formica Rufibarbis gruptan.Formica Cunicularia olduğunu düşünüyorum. Chatgpt ve googledan yaptığım araştırmalara göre.
Bu da uçuş yaptığı koloni bu karıncanın, işçileri.Formica Cunicularia olduğunu düşünüyorum. Chatgpt ve googledan yaptığım araştırmalara göre.
yok hocam aynen öyle fotoğraftan değilCamponotusların thoraxları daha düz oluyor. bunu ki biraz girintili çıkıntılı gibi duruyor ama fotoğraftan dolayıda olabilir.
yok hocam aynen öyle fotoğraftan değilCamponotusların thoraxları daha düz oluyor. bunu ki biraz girintili çıkıntılı gibi duruyor ama fotoğraftan dolayıda olabilir.
Haklısınız hocam strese sokmayım diye hızlıca çektim ama toraks kısmı girintili çıkıntılı onu size söyleyebilirimLütfen bu konularda birden fazla fotoğraf paylaşın, Formica olduğunu düşünüyorum.
Formica Rufibarbis olduğuna daha çok inanıyorum şuan.Bu da uçuş yaptığı koloni bu karıncanın, işçileri.
yok hocam aynen öyle fotoğraftan değil
Haklısınız hocam strese sokmayım diye hızlıca çektim ama toraks kısmı girintili çıkıntılı onu size söyleyebilirim
Tamamdır hocam yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.Formica Rufibarbis olduğuna daha çok inanıyorum şuan.
Hocam bir de bu Formica Rufibarbis ilk işçi öncesi besleme gerektirir mi ya da dikkat etmem gereken önemli bir nokta var mı ilk kez bu türün kolonisini kurucam da.Formica Rufibarbis olduğuna daha çok inanıyorum şuan.
İlk işçiye kadar besleme yapmanıza gerek yoktur, dikkat edin çok hızlı strese girerler, çok hızlı işçi çıkarırlar 3-4 hafta.Tamamdır hocam yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
Hocam bir de bu Formica Rufibarbis ilk işçi öncesi besleme gerektirir mi ya da dikkat etmem gereken önemli bir nokta var mı ilk kez bu türün kolonisini kurucam da.
İlk işçi çıkana kadar beslenmenize gerek yok. İlk işçi çıkana kadar pek rahatsız etmemenizi öneririm. çünkü formicalar biraz nazlı türler yumurtalarını yiyebilir.Tamamdır hocam yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
Hocam bir de bu Formica Rufibarbis ilk işçi öncesi besleme gerektirir mi ya da dikkat etmem gereken önemli bir nokta var mı ilk kez bu türün kolonisini kurucam da.
Çok yardımcı oldunuz teşekkürler.İlk işçi çıkana kadar beslenmenize gerek yok. İlk işçi çıkana kadar pek rahatsız etmemenizi öneririm. çünkü formicalar biraz nazlı türler yumurtalarını yiyebilir.
Componotus sp. gibi geldi bana.Formica Cunicularia olduğunu düşünüyorum. Chatgpt ve googledan yaptığım araştırmalara göre.
Bu koloniden uçuş yaptığına emin misiniz?Bu da uçuş yaptığı koloni bu karıncanın, işçileri.
Haklısınız hocam strese sokmayım diye hızlıca çektim ama toraks kısmı girintili çıkıntılı onu size söyleyebilirim
Evet. Çünkü dediğim gibi 1 haftadır inceliyorum ve bu kraliçeyi bulduktan sonra yuvanın yanında taşın altını kaldırıp baktım bu koloni mi uçuş yapmış başka koloni mi diye. Baktığımda aynı kraliçelerden taşın altında da vardı kanatsız uçuşu yapmışlar ama bir kaç kraliçe kolonide kalmış. Ama bu tüpe aldığımın aynısıydı hepsi.Componotus sp. gibi geldi bana.
Bu koloniden uçuş yaptığına emin misiniz?
Bende merak ettim normal mi acaba.Evet. Çünkü dediğim gibi 1 haftadır inceliyorum ve bu kraliçeyi bulduktan sonra yuvanın yanında taşın altını kaldırıp baktım bu koloni mi uçuş yapmış başka koloni mi diye. Baktığımda aynı kraliçelerden taşın altında da vardı kanatsız uçuşu yapmışlar ama bir kaç kraliçe kolonide kalmış. Ama bu tüpe aldığımın aynısıydı hepsi.
Hazır demişken bu davranış normal mi uçuş yapan kraliçelerin kolonisine dönmesi
Belki o kraliçe o kolonide yaşıyordur.Evet. Çünkü dediğim gibi 1 haftadır inceliyorum ve bu kraliçeyi bulduktan sonra yuvanın yanında taşın altını kaldırıp baktım bu koloni mi uçuş yapmış başka koloni mi diye. Baktığımda aynı kraliçelerden taşın altında da vardı kanatsız uçuşu yapmışlar ama bir kaç kraliçe kolonide kalmış. Ama bu tüpe aldığımın aynısıydı hepsi.
Hazır demişken bu davranış normal mi uçuş yapan kraliçelerin kolonisine dönmesi
Böyle bir durumda Kraliçeyi alması sakıncalı mı?Belki o kraliçe o kolonide yaşıyordur.
yok hocam zaten kanat parçaları da vardı bilmiyorum ama ben bunu zaten ordan almadım bu bağımsız dolaşıyprdı neyse artık zaman göstercek ne olduğunuBelki o kraliçe o kolonide yaşıyordur.
evet hali hazırda koloni kurmjş bir kraliçeyi tüpe almak sıkıntılıBöyle bir durumda Kraliçeyi alması sakıncalı mı?