Bu kraliçenin türü ne?

aets

Yumurta
Üye
Yapay zekaya attım Formica cinsi dedi. Emin olayım diye sorayım dedim.
IMG_20260611_173930.jpg
IMG_20260611_173921.jpgIMG_20260611_173851.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20260611_173822.jpg
    IMG_20260611_173822.jpg
    27.5 KB · Görüntüleme: 9

TurkistKayra

Larva
Üye
Hocam Formica olduğu kesin ama cins olarak bu fotoğraflardan en azından ben bir çıkarım yapamadım. Bilen biri yazarsa daha sağlıklı olur ancak Formica Rufibarbis gibi duruyor.

aets

Yumurta
Üye

TurkistKayra

Larva
Üye
Balıkesirde bu gün saat 12.00 civarlarında buldum. Hava sıcaklığı 24-26 dereceydi. Tek başına takılıyordu kaptım hemen.

Hobide yeniyim sıkıntı çıkarır mı? Baya haraketli daha yeni sakinleşti.
Hocam ben de yeniyim, benim de ilk kraliçem Formica Rufibarbis. Aşırı hızlılar, ben stres sorunu var diye bulduğum günden beri kaldırdım koydum bakmaya korkuyorum
:D 20-30 işçiden sonra sakinleşiyorlar diyorlar. Bence ikide bir açıp bakmadığınız sürece sorun çıkmaz.

aets

Yumurta
Üye
Hocam ben de yeniyim, benim de ilk kraliçem Formica Rufibarbis. Aşırı hızlılar, ben stres sorunu var diye bulduğum günden beri kaldırdım koydum bakmaya korkuyorum
:D 20-30 işçiden sonra sakinleşiyorlar diyorlar. Bence ikide bir açıp bakmadığınız sürece sorun çıkmaz.
Kraliçeyi yakalarken elimde bir sıvı vardı. Herhalde fazla sıkıp abdomenini patlattım sandım. Meğer araştırma yapınca öğrendim formik asit salgılamış.

Daha test tüpü bile yok şişeye bir pamuk ıslatıp attım içine. Hadi hayırlısı.

TurkistKayra

Larva
Üye
Kraliçeyi yakalarken elimde bir sıvı vardı. Herhalde fazla sıkıp abdomenini patlattım sandım. Meğer araştırma yapınca öğrendim formik asit salgılamış.

Daha test tüpü bile yok şişeye bir pamuk ıslatıp attım içine. Hadi hayırlısı.
Evet hocam, bende de test tüpü yoktu, bir şırınga ayarladım, şırıngaya koyarken yanlışlıkla elimden kaçırdım, zar zor kanadından tuttum(bendeki daha kanat dökmemişti), kafası ile abdomenini birleştirip garip bir iğne sokma hareketi yapıyordu, anlamlandıramadım ama meğersem formik asit salgılıyorlarmış :D . Şişenizin boyutunu bilmiyorum ama çok büyükse strese girebilir, onun yerine bir şırıngaya koysanız daha sağlıklı olur.

aets

Yumurta
Üye
Evet hocam, bende de test tüpü yoktu, bir şırınga ayarladım, şırıngaya koyarken yanlışlıkla elimden kaçırdım, zar zor kanadından tuttum(bendeki daha kanat dökmemişti), kafası ile abdomenini birleştirip garip bir iğne sokma hareketi yapıyordu, anlamlandıramadım ama meğersem formik asit salgılıyorlarmış :D . Şişenizin boyutunu bilmiyorum ama çok büyükse strese girebilir, onun yerine bir şırıngaya koysanız daha sağlıklı olur.
330ml küçük şişenin içinde duruyor. Birkaç güne zaten tüpler gelince oraya aktaracağım. O zamana kadar asit falan salgılayıp kendine zarar vermezse iyi. Umarım becerebiliriz hocam oldukça keyifli bir tür gibi duruyor.

chapa

Nanitik
Üye
Sabah saat 10'da uçuşa denk geldim 12ye kadar bekledim ama kanatsız bulamadım. Artık yarın sabah bi bakınırım.