Bu Kraliçe mi?

YasinK32

Yumurta
Üye
Balkonda buldum hemen tüpe koydum lütfen kraliçe olduğunu söyleyin.

IMG_20260628_120630.jpgIMG_20260628_120627.jpg

YasinK32

Yumurta
Üye

Ekli dosyalar

• IMG_20260628_122148.jpg
    IMG_20260628_122148.jpg
    12.5 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20260628_122144.jpg
    IMG_20260628_122144.jpg
    10.6 KB · Görüntüleme: 18

Babuş

Pupa
Üye
Bana formica kraliçe/prenses gibi geldi ama anlaşılmıyor

Kafa abdomen boy olarak uyumlu prenslerin kafası küçük oluyor bunun o kadar değil

Formica cinsi prenses

Bir kaç gün tüpte bekletin yumurtlarsa kraliçedir. Formica prensesi. Diğer attığınız konudaki işçi sorunuzdan pek de deneyimli olmadığınızı gördüm. Başlangıç için önermem

YasinK32

Yumurta
Üye
Formica cinsi prenses

Bir kaç gün tüpte bekletin yumurtlarsa kraliçedir. Formica prensesi. Diğer attığınız konudaki işçi sorunuzdan pek de deneyimli olmadığınızı gördüm. Başlangıç için önermem
Şuanda Messor SP kolonim var. Evet gerçekten biraz tecrübesizim ama bu konuda çok hevesliyim. Her gün karıncalar hakkında yeni bilgiler öğreniyorum ve bundan çok keyif alıyorum. Ama eğer karıncaya zarar vereceksem sizin tavsiyenize dayanarak doğaya salabilirim.

Antcolony

Nanitik
Üye
Hocam çiftleşmemiş olabilir. İsterseniz doğaya salın, isterseniz 1-2 hafta bekletin.

Antcolony

Nanitik
Üye
1-2 hafta bende beklese, eğer yumurtlamazsa doğaya salsam herhangi bir sıkıntı olur mu? Karıncaya zarar vermek istemiyorum.
Hocam uçmuyorsa çiftleşmiş ihtimali var. Veya uçtuğunu görmediyseniz. Ayrıca formica çok nazlı bir cinstir stresten uzak tutmanız lazım.

Babuş

Pupa
Üye
1-2 hafta bende beklese, eğer yumurtlamazsa doğaya salsam herhangi bir sıkıntı olur mu? Karıncaya zarar vermek istemiyorum.
Hocam olur tabiki neden olmasın. Şöyle bişey var formica çiftleşme alanları fazla kişi oluyor yani demek istediğim yakınında herhangi bir erkek ya da başka bir kanatlı yoksa muhtemelen çiftleşmiştir yumurta verir bence. Ama dediğim gibi bir tık zordur. Şunu söylemek isterim eğer derseniz işte ben çok rahatsız etmem bir deneyin. Yeni başlayanlar sürekli bakar kolonilerine ve formica böyle bir cins değil yanı 1-2 haftada bir kez bakmanız lazım. Deneyin yani çok istiyorsanız

YasinK32

Yumurta
Üye
Hocam olur tabiki neden olmasın. Şöyle bişey var formica çiftleşme alanları fazla kişi oluyor yani demek istediğim yakınında herhangi bir erkek ya da başka bir kanatlı yoksa muhtemelen çiftleşmiştir yumurta verir bence. Ama dediğim gibi bir tık zordur. Şunu söylemek isterim eğer derseniz işte ben çok rahatsız etmem bir deneyin. Yeni başlayanlar sürekli bakar kolonilerine ve formica böyle bir cins değil yanı 1-2 haftada bir kez bakmanız lazım. Deneyin yani çok istiyorsanız
Yardımlarınız için teşekkür ederim :) . Şimdi tüpün etrafını alüminyum folyo ile sardım ve karıncayı kendi haline bıraktım. Tam 2 hafta sonra kontrol edeyim eğer yumurtlamamışsa veya kanatlarını hala daha düşürmemiş ise tekrar doğaya dalarım.
2 hafta sonra sizleri bilgilendireceğim. İlginiz ve yardımlarınız için tekrardan teşekkür ediyorum :) .