Bu kraliçe karıncanın türü nedir?

Muhammet45

Yumurta
Üye
  • Kraliçe karıncamın türünü belirlememe yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• IMG_5735.jpeg
    IMG_5735.jpeg
    52.3 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_5736.jpeg
    IMG_5736.jpeg
    46.5 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_5740.jpeg
    IMG_5740.jpeg
    56.4 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_5741.jpeg
    IMG_5741.jpeg
    51.1 KB · Görüntüleme: 49

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Nedense pek ilgilenmiyolar suan meyve sineği ile bu arada dondurup çıkarttım parazit için yememeleri normal mı ikiye bölmeme gerek var mı suan 30 işçi falan
dondurup çıkarmanız parazit riskini azaltsa da tamamen ortadan kaldırmıyor. Bu gün olmaz yarın olmaz. Bir gün koloni bu yüzden ölürse üzülürsünüz bence ankara, adana veya antalya canlı yemden canlı yem temin edin ucuz ürünler zaten. Eğer derin dordurucudan çıkarıp direk koyduysanız iç sıvısı donduğundan ilgi göstermiyor olabilirler.

Muhammet45

Yumurta
Üye

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Abi ben hayla anlamadım buna ne vermem lazım herşeyi yiyen bir tür mü mesela kuruyemiş vereyimmi beni bilgilendir sana zahmet geçen sene başladım ben hobiye
Öncelikle lütfen buradaki insanların size gönüllü bir şekilde yardım ettiğini göz önünde bulundurarak üslubunuza dikkat ediniz. Diğer cinslerden pek bir farklılığı yok bu rehberi okursanız gerekli bilgilere sahip olursunuz.

Muhammet45

Yumurta
Üye
Öncelikle lütfen buradaki insanların size gönüllü bir şekilde yardım ettiğini göz önünde bulundurarak üslubunuza dikkat ediniz. Diğer cinslerden pek bir farklılığı yok bu rehberi okursanız gerekli bilgilere sahip olursunuz.

Kusura bakma

kusura bakma kötü amaçla yazmadım bir hatam varsa özür dilerim

Sence çiğ kuruyemiş vereyimmi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Digna34

Yumurta
Üye
Çiğ kuruyemiş vermeni pek önermem; çünkü beslediğin tür hasatçı bir cins değil, dolayısıyla tohum veya kuruyemişle pek ilgilenmezler. Karıncaların damak zevki koloniden koloniye değişebildiği için en doğru beslenme düzenini zamanla deneyerek keşfedeceksin. Yine de temel ihtiyaçları bellidir: Enerji için mutlaka şekerli veya ballı su vermelisin. Protein için ise un kurdu şart; sinek gibi dışarıdan bulunan böcekler hem yeterli proteini sağlamaz hem de koloni gelişimini yavaşlatır. Ayrıca çeşitlilik olması açısından taze meyve özlerini de menüye ekleyebilirsin(Opsiyonel). Dışarıdan yakaladığın böceklerin ilaç ve parazit taşıma riskinide unutma.

Muhammet45

Yumurta
Üye
Çiğ kuruyemiş vermeni pek önermem; çünkü beslediğin tür hasatçı bir cins değil, dolayısıyla tohum veya kuruyemişle pek ilgilenmezler. Karıncaların damak zevki koloniden koloniye değişebildiği için en doğru beslenme düzenini zamanla deneyerek keşfedeceksin. Yine de temel ihtiyaçları bellidir: Enerji için mutlaka şekerli veya ballı su vermelisin. Protein için ise un kurdu şart; sinek gibi dışarıdan bulunan böcekler hem yeterli proteini sağlamaz hem de koloni gelişimini yavaşlatır. Ayrıca çeşitlilik olması açısından taze meyve özlerini de menüye ekleyebilirsin(Opsiyonel). Dışarıdan yakaladığın böceklerin ilaç ve parazit taşıma riskinide unutma.
Suan un kurdum yok Ankara’da veya civarında bulursan alıcam en kötü sipariş vericem haftaya elimde olur suanlık kıyma veya haşlanmış yumurta verebilirim hangisi daha iyi