Bu Konuda Tecrübesi Olmayan Biriyim. Nasıl Başlamalıyım?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Sağolun cevabınız için. Sizede fikrinizi sormak isterim sizce türkiyede cataglyphisler hariç bakımı zor cinsler nelerdir?
Şahsi olarak myrmica, tapinoma, aphaenogaster beslerken zorlandım. Belki çok çeşitli testler yapmam sebebiyle zor gelmiştir bilemiyorum. Bunlar haricinde prenolepis nitens dememe gerek yoktur sanırım.

BahadirSarp

Replete
Üye
Ponerinae alt familyasındaki cinsler hemen hemen Cataglyphis cinsi kadar zordur.

Colobopsis truncata, Dolichoderus quadripunctatus, Polyergus rufescens, Strumigenys cinsi , Myrmecina graminicola gibi bir çok zor tür var.

Göçebe türler diyerek geçtiğim türlerin altına Dorylus cinsi ve Aenictus rhodiensis türü yazılabilir, bu türlerin yuvası yerleşik olmadığı için evde beslenemez.

Türkiye'de daha adını bile bilmediğim bir çok cins var. Onlardan da zorluğu yüksek olanlar vardır illa kim
Hocam göçebe türleri zaten besleyemeyiz diğer türlerde çok sık bulunmuyor zaten şuan arkadaşın denk gelebileceği en zor tür cataglyphistir bu arada cataglyphislerde uçuyor şuan konyada onu da ekleyim

Şahsi olarak myrmica, tapinoma, aphaenogaster beslerken zorlandım. Belki çok çeşitli testler yapmam sebebiyle zor gelmiştir bilemiyorum. Bunlar haricinde prenolepis nitens dememe gerek yoktur sanırım.
Prenolopis nitens'i anmayalım bile hocam😅