Bu koloninin türü nedir?

Volkanka

Yumurta
Üye
Herkese merhaba

Bu koloninin türü nedir acaba? Koloni bireylerinin neredeyse hepsi kraliçe kadar iri. Bazen kraliçeyi zor buluyorum. Genel olarak hateketsizler. Umarım fotoğraflar yardımcı olur. Daha yakından çekemiyorum. En ufak titreşimde bütün koloni kraliçenin üstüne çullanıyor ve kapatıyorlar.

Ekli dosyalar

• IMG_1548.jpeg
    IMG_1548.jpeg
    63.3 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_1550.jpeg
    IMG_1550.jpeg
    61.1 KB · Görüntüleme: 49

Mahir-K

Pupa
Üye
Herkese merhaba

Bu koloninin türü nedir acaba? Koloni bireylerinin neredeyse hepsi kraliçe kadar iri. Bazen kraliçeyi zor buluyorum. Genel olarak hateketsizler. Umarım fotoğraflar yardımcı olur. Daha yakından çekemiyorum. En ufak titreşimde bütün koloni kraliçenin üstüne çullanıyor ve kapatıyorlar.
Camponotus kolonisi. WC muhtemelen, yetiştirme koloni olsa minörler çoğunlukta olurdu

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Herkese merhaba

Koloni çok streste rahat bırakın bir hafta. Wc'de olabilir bu işçiler sayılarına göre çok büyük.

Son düzenleme:

Volkanka

Yumurta
Üye
Camponotus cinsi. Koloniyi nereden aldınız?
Herkese teşekkür ediyorum.

Koloniyi sarı sayfalardan aldım. Hevesle hobiye başladığım için çok fazla tür aldım. Bunların türünü sonra bulamadım. Ama alalı çok oldu. İlk ay hiç yumurta yoktu, 1 ay sonra ilk yumurta geldi. Şuan devamlı yumurtlamaya başladı.

Bir koloni daha var Componotus ama onda işçiler sarımsı ve kraliçenin karnı sarı. Bunlar simsiyah. Alt tür olarak farklı sanırım.

WC nedir bilemedim?

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye

Koloniyi sarı sayfalardan aldım. Hevesle hobiye başladığım için çok fazla tür aldım. Bunların türünü sonra bulamadım. Ama alalı çok oldu. İlk ay hiç yumurta yoktu, 1 ay sonra ilk yumurta geldi. Şuan devamlı yumurtlamaya başladı.

Bir koloni daha var Componotus ama onda işçiler sarımsı ve kraliçenin karnı sarı. Bunlar simsiyah. Alt tür olarak farklı sanırım.

WC nedir bilemedim?
Wc wildcaught demek doğadan bir koloniyi kraliçesini ve biraz işçi alıp satıyorlar koloninin feromon dengesi ve alıştığı şartlar değiştiği için böyle problemler oluyor yumurtalar gelişmiyor kraliçe yumurtlamıyor vs.

WC nedir bilemedim?
Koloni alacaksanız Undergroundantworld veya antstore türkiyeden alın satıcılarla whatsapptan konuşup hatta direkt sorum koloni wc mi vs diye.