Bu karıncayı ne yapmalıyım?

THD

Yumurta
Üye
Bir prens karınca buldum orta kısmı kafasına göre daha büyük ve karınca kambur duruyo biraz o yüzden prens olduğunu düşündüm. Aslında öğrenmek istediğim şey şu; farklı türler arasında çiftleşme oluyormu (soru biraz saçma olabilir çünkü hiç araştırmadım bu konuyu) benim önceki bulduğum prenses karıncanın henüz çiftleşmediğini düşünüyorum kanatlarını dökmediği için. (Crematogaster lorteti prensesi- bir önceki bulduğum karınca)1000163305.png1000163306.png1000163307.png
1000163308.png1000163309.png
Buda son bulduğum karınca. Bunları aynı tüpe koysam çiftleşirlermi. Dişi bunun 2 katı gibi birşey yer diye korkuyorum

Çözüm
Bir prens karınca buldum orta kısmı kafasına göre daha büyük ve karınca kambur duruyo biraz o yüzden prens olduğunu düşündüm. Aslında öğrenmek istediğim şey şu; farklı türler arasında çiftleşme oluyormu (soru biraz saçma olabilir çünkü hiç araştırmadım bu konuyu) benim önceki bulduğum prenses karıncanın henüz çiftleşmediğini düşünüyorum kanatlarını dökmediği için. (Crematogaster lorteti prensesi- bir önceki bulduğum karınca)Ekli dosyayı görüntüle 84729Ekli dosyayı görüntüle 84730Ekli dosyayı görüntüle 84731
Ekli dosyayı görüntüle 84732Ekli dosyayı görüntüle 84733
Buda son bulduğum karınca. Bunları aynı tüpe koysam çiftleşirlermi. Dişi bunun 2 katı gibi birşey yer diye korkuyorum
Bir cins prens. Galiba pheidole. Salabilirsiniz işinize yaramaz. Çitleşmesi için anyı cins olması bire kurtarmaz, aynı tür olması...

CLYENSE

Majör
Yardımsever
Üye
Bir prens karınca buldum orta kısmı kafasına göre daha büyük ve karınca kambur duruyo biraz o yüzden prens olduğunu düşündüm. Aslında öğrenmek istediğim şey şu; farklı türler arasında çiftleşme oluyormu (soru biraz saçma olabilir çünkü hiç araştırmadım bu konuyu) benim önceki bulduğum prenses karıncanın henüz çiftleşmediğini düşünüyorum kanatlarını dökmediği için. (Crematogaster lorteti prensesi- bir önceki bulduğum karınca)Ekli dosyayı görüntüle 84729Ekli dosyayı görüntüle 84730Ekli dosyayı görüntüle 84731
Pheidole Prensesi.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bir cins prens. Galiba pheidole. Salabilirsiniz işinize yaramaz. Çitleşmesi için anyı cins olması bire kurtarmaz, aynı tür olması lazım. Aynı tür olsa bile ayrı zamanlarda bulup yan yana koyduğunuz prens ve orenses çiftleşmeyecektir.

Çözüm