"Componotus" değil "Camponotus*" lütfen terimleri ve isimleri doğru yazalım arkadaşlarKısacası componotus SP. Kraliçesi
Ne farkeder. Her türlü aynı anlam"Componotus" değil "Camponotus*" lütfen terimleri ve isimleri doğru yazalım arkadaşlar.
Bu örneği bi önceki bir yerde de vermiştim ama tekrar vericem. Ne fark eder dediğin kısımda olabilecek senaryoyu sana açıklamama izin ver. Bir üye diyelim ki Formica buldu ve misal veriyorum sen altına gidip Formicinae gibi bir tahminde bulundun. Şimdi Formica dediğimiz isim bir cins, Formicinae ise bir alt familya. Biraz daha düşün bakalım bu bilgiden sonra ne farkettiğini. Diyelim ki bu kadar büyük çaplı bir karıştırma olmadı. Sen bu gün componotus dedin yarın öbür gün yeni gelen herkes buna componotus demeye başlayacak ve isim doğruluğu düşecek. Herkes burda tahmin yaparken ismi değiştire değiştire yazarsa ortada ne tür kalır nede cins. O yüzden doğrusuna bak doğrusunu yaz. Ne fark eder demeden önce de bir düşün dostum.Ne farkeder. Her türlü aynı anlam
Evet. Ama telefon zaten kendi tamamlıyor eskiden öyle yap olduğu için ayrıca zaten anlamak isteyen insan Componotus dan anlar (bence)Bu örneği bi önceki bir yerde de vermiştim ama tekrar vericem. Ne fark eder dediğin kısımda olabilecek senaryoyu sana açıklamama izin ver. Bir üye diyelim ki Formica buldu ve misal veriyorum sen altına gidip Formicinae gibi bir tahminde bulundun. Şimdi Formica dediğimiz isim bir cins, Formicinae ise bir alt familya. Biraz daha düşün bakalım bu bilgiden sonra ne farkettiğini. Diyelim ki bu kadar büyük çaplı bir karıştırma olmadı. Sen bu gün componotus dedin yarın öbür gün yeni gelen herkes buna componotus demeye başlayacak ve isim doğruluğu düşecek. Herkes burda tahmin yaparken ismi değiştire değiştire yazarsa ortada ne tür kalır nede cins. O yüzden doğrusuna bak doğrusunu yaz. Ne fark eder demeden önce de bir düşün dostum.
Bende onu anlatmaya çalışıyorum hocam.Arkadaşlar tür tahmini yapmayalım. Tür tahminini de bırakın yeterli çekimler yüklendiği takdirde tecrübeli hobiciler yapsın.