sp anlama şansımız var mıdır işçisini mi beklemeliyim tam anlamak için, ben messor olduğunu düşünüyordum ama componotus ise sanırım kuş yemi ile beslemek hayal olduKraliçe olduğu kesin ben camponotus diyorum
Malesef türünü anlayamam cins tahminim camponotus üzerine deneyimli arkadaşlarda onaylarsa kesinleşirsp anlama şansımız var mıdır işçisini mi beklemeliyim tam anlamak için, ben messor olduğunu düşünüyordum ama componotus ise sanırım kuş yemi ile beslemek hayal oldu
Hocam kesin olarak camponotus cinsi türü bu fotoğraflarla belirlemek zor ve messor olsa bile sadece kuş yemi ile beslemek fazla sağlıklı olmazdısp anlama şansımız var mıdır işçisini mi beklemeliyim tam anlamak için, ben messor olduğunu düşünüyordum ama componotus ise sanırım kuş yemi ile beslemek hayal oldu
Bu fotoğraflarla Türkiye'deki 40ın üzerindeki camponotus türü arasından vagus olduğunu nasıl anladınız 🤔Camponotus Vagus olma ihtimali var
BenziyorBu fotoğraflarla Türkiye'deki 40ın üzerindeki camponotus türü arasından vagus olduğunu nasıl anladınız 🤔
Buna benzeyen o kadar fazla camponotus varkiBenziyor
Yani evet ama bu en azından biraz daha yakın.Buna benzeyen o kadar fazla camponotus varki
Evet işte sende haklısın ama vagys biraz daha benziyor özellikle sırt ve kafaHocam size 2 farklı tür bırakayım biri c.vagus biri C. aethiops ve 2 türü bile birbirinden ayırmanın ne kadar zor olduğunu anlayın üstelik çok kaliteli fotoğraflarla
C.vagus
Ekli dosyayı görüntüle 38359
C.aethiops
Ekli dosyayı görüntüle 38360
Bu fotoğraflarla 2 türü ayırmak bu kadar zorken o fotoğraflarla 40tan fazla türü ayırmak ne kadar zordur
Olabilir normalde tür tespiti benimde sevdiğim birşey ama çok kaliteli makro fotoğraf olmadan olmuyor özellikle böyle fotoğraflarda cins için bile insan şüpheye düşebiliyor.Evet işte sende haklısın ama vagys biraz daha benziyor özellikle sırt ve kafa
Katıliyorum zaten tür tahmini çok detaylı birşey cinsi yeterArkadaşlar tür tahmini yapmayalım. Tür tahminini de bırakın yeterli çekimler yüklendiği takdirde tecrübeli hobiciler yapsın.