Bu karıncaların türü nedir ve kraliçemi ?

erdogandurmaz

Yumurta
Üye
Merhaba arakdaşlar bir süredir kraliçe karınca arıyordum ve şans eseri bunlara denk geldim ama emin olmak istiyorum bunlar kraliçe mi ve türleri nedir ?WhatsApp Image 2022-11-11 at 13.26.00.jpegWhatsApp Image 2022-11-11 at 13.26.00 (1).jpegWhatsApp Image 2022-11-11 at 13.25.54.jpeg

TiTaha

Minör
Üye
messor prensi ikiside, bulunduğunuz yerde uçuş var yüksek ihtimalle dışarı çıkıp ararsan bulma şansın yüksek.

Çözüm

erdogandurmaz

Yumurta
Üye
Teşekkürler kapının önünde evt bir kaç günndür uçuş yapıyorlar kraliçede yuvanın yakınlarındamıdır çevredemi aramam gerekiyor ?

TiTaha

Minör
Üye
yuva çevrelerinde arayabilirsin fakat çok yakında olmaması lazım

Alpaca

Yumurta
Üye
Teşekkürler kapının önünde evt bir kaç günndür uçuş yapıyorlar kraliçede yuvanın yakınlarındamıdır çevredemi aramam gerekiyor ?
Yuvaların 30-90 adım ilerisine bakabilirsin(genel ben bu arada buldum yani kesin olarak o mesafe arasında çıkar diyemem)

Emre52ege52

Replete
Üye
Bisey sorcam elinde su anda kac adet var
Meraktan sordum ben bi ucusta 1 taneyi zor buluyom elimde zor adet var ve hepsini farkli gunler buldum

erdogandurmaz

Yumurta
Üye
Bisey sorcam elinde su anda kac adet var
Meraktan sordum ben bi ucusta 1 taneyi zor buluyom elimde zor adet var ve hepsini farkli gunler buldum
Hocam kapının önünde yaklaşık 3 yıldır olan bir koloni vardı ve ara ara denk geliyordum uçuşlarına şuan şans eseri üstün körü baktım ve bunları topladım ama daha çok fazla vardı. Sadece emin olmadıgım içn bir kaç tane aldım yanıma

Alpaca

Yumurta
Üye
peki kanatsız olması kesinlikle çiftleşmiş oldugu anlamına mı gelir ?
Hem evet hem hayır açıklayayım şöyle prensesler kanatlarını uçuş yapıp ciftlestikten sonra döker ama mesela bu durum messorlarda da çok oluyor kendini isçi sanıyorlar ve normal işçi gibi koloniye yem falan taşıyorlar zamanla da kanatları düşüyor eğer onlardan bulduysan yine döllenmemiş olabilir ki çok düşük ihtimal kesinlik yok ama diyebiliriz