Bu karıncalara ne yapmalıyım

bakanz

Yumurta
Üye
Merhaba buradaki ilk sorum normalda trabzonda yaşamıyoruz yaz ayları geliyoruz peteğin altındaki delikten bir sürü karınca çıkıyor inanilmaz bir sürü var hepsi kanatlı bunların türü nedir ve ne yapmak lazım malum yaşlılar var aile var

Bir fotoğraf daha eklemiştim gelmemiş

Ekli dosyalar

• 20260721_190444.jpg
    20260721_190444.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 41
  • 20260721_190503.jpg
    20260721_190503.jpg
    26.1 KB · Görüntüleme: 40

det

Nanitik
Üye
Çiftleşecek kanatlı karıncalar bunlar, normalde dışarıda uçuş yaparlar. Kapalı alanda nasıl olur bilmem ama bir delikten, pencereden falan çıkabilirler herhalde. Cins için birini alıp yakından fotoğraflamanız gerek. Kafası ve arka bölümü büyük olanlar olursa daha kolay olabilir.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Merhaba buradaki ilk sorum normalda trabzonda yaşamıyoruz yaz ayları geliyoruz peteğin altındaki delikten bir sürü karınca çıkıyor inanilmaz bir sürü var hepsi kanatlı bunların türü nedir ve ne yapmak lazım malum yaşlılar var aile var

Eğer normalde yoksa ve bu zamanda olsuysa sorun değil. Detin dediği gibi dışarıda yapacakları uçuşu evde yapıyorlar. Ama eğer kanatlı değil de normal işçileri har zaman, yani kış dışında her mevsim görüyorsanız biraz sıkıntı.

Dkdklse

Nanitik
Üye

Lasius prensleri muhtemelen. Dediğim gibiyse prensler birkaç güne kalmaz ölücek. Lasius prensi dememin sebebi şuanda Lasiuslar çok aktif uçuyorlar. Geçen gece sahilde bunlarla kaplıydı. Yakından fotoğraf atar mısınız mümkünse? Kesin birşey diyemeyiz çünkü.