Bu karınca hangi tür ve kraliçe mi?

pismiagor

Yumurta
Üye
IMG_9740.JPGIMG_9733.JPGIMG_9741.JPG

Merhabalar, ben burada yeniyim. Karınca Çiftliğim'i aktif olarak takip ediyordum ve son zamanlarda karınca beslemek istediğimi fark ettim. Bunun için bir kraliçe karıncayı uçuş sonrasında bulmak için arama yaptım, bu sabah şans eseri asfalt kenarında kanatl bir karıncanın yerde hareket ettiğini gördüm ve heyecanla eğilip daha yakından baktım ancak malesef kendisi ölmüş hareketsiz beklerken bir başka karınca onu sürüklüyormuş. Tam karınca beslemeye başlayacağımı düşünmüşken hayalim suya düştü. O çevrede biraz gezinirsem başka kraliçeler bulabileceğimi düşündüm ancak hiç kanatlı kraliçeye rastlamadım, büyüklük olarak gözüme bu karınca çarptı ve kraliçe olma ihtimaline karşı yanıma alıp ufak bir damla şekerli su verdim fakat pek oralı olmadı, gövdesinin çok şişkin olmayışı ve kanadını bırakmışsa eğer hiç kanat kökünü göremeyişimden sonra işçi olduğunu düşünerek aldığım yere geri götürdüm.

Türü hakkında pek bir fikrim yok. AntWiki'ye bir göz attım ve Camponotus vagus olabileceğini düşündüm ancak hiç emin değilim.

Türünü saptamak konusunda yardım edebilir misiniz?

Esenlikler diliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_9740.JPG
    IMG_9740.JPG
    37 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_9733.JPG
    IMG_9733.JPG
    36.5 KB · Görüntüleme: 8