Umarım yardımcı olabilmişimdirMerhabalar; bu hobiye başlamak istiyorum ama karıncaları, formikaryumları, yiyeceklerini vesaire nereden alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar, ilk olarak test tüpü temin etmenizi öneriyorum yanınızda test tüpü olmadan kraliçe bulsanız bile almanız zor olucaktır yanınızda test tüpü alıp kraliçe aramaya çıkabilirsiniz ormanlık alanlarda veya şehir içindeyseniz parklarda bu zamanlarda kolayca kraliçe bulabilirsiniz tabii biraz da şansınıza bağlı bu aylarda lasius, formica, camponotus, tetramorium, pheidole gibi cinsler uçuş yapmakta ilk kraliçenizin de bu cinslerden biri olmasını öneriyorum doğadaki kolonileri kesinlikle patlatmayın halihazırda var olan kolonilerden kraliçe kesinlikle almayın veya yuva ağzında gördüğünüz prenses karıncaları da almayın çünkü çiftleşmemiş prensesler işçi üretemez test tüpü kurulumlarına youtubeden bakabilirsiniz kurulumu zaten kolay son çare olarak kraliçe veya koloni de satın alabilirsiniz fakat ben satın almanızı önermiyorum kargoda çıkabilecek aksiliklerden dolayı kraliçenize veya koloninize zarar gelebilirMerhabalar; bu hobiye başlamak istiyorum ama karıncaları, formikaryumları, yiyeceklerini vesaire nereden alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kraliçeyi doğadan veya satın şekilde alabilirsiniz. Şimdilik almanız gereken temel şeyler 5-6 adet test tüpü ve pamuk. Bunun dışında alabileceğiniz şeylerde var fakat yeni başladığınız için şimdiden alsanızda kullanamayacaksınız. Satın almak içinde wp veya face gruplarına bakabilirsiniz. Dilerseniz özelden atarım oradan konu açarak arayabilirsiniz. Ek olarak başlangıç türü olarak bulabilirseniz Messor öneririm. Hem hasatçılardır hemde media ve major gibi birçok kastı vardır. Buda aslında her karıncanın dış görünümünü anlamanıza yardımcı olur. Hemde bakımları zaten çok kolaydır.Merhabalar; bu hobiye başlamak istiyorum ama karıncaları, formikaryumları, yiyeceklerini vesaire nereden alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Satan kişiler var hocam belki siz denk gelmemişsinizdir. Burada alım-satım yasak olduğu için. İyi hobiler dilerim.Merhaba karıncaları doğadan bulabilirsiniz karınca satan birileri yok çünkü üretici falan yok karıncaların yuvasını bulursanız veya denk gelirseniz almanız lazım