Bu Hobi Günah mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ahmt

Pupa
Üye
Benim görüşüm, bu konuda herkesin farklı bakış açıları olduğudur ve hepsine saygı duyuyorum. Bazısı işi dinî açıdan, günah-sevap boyutuyla değerlendirirken; bazıları ise etik ve doğaya müdahale perspektifinden bakıyor. Bana göre önemli olan, sadece kişisel zevk için değil, doğaya zarar vermeden, saygıyla ve sorumluluk bilinciyle yaklaşmaktır.Niyetin sadece bencillik ya da egodan kaynaklanmaması; dengeyi sağlamak ve canlılara saygı göstermek üzerine kurulması gerektiğini düşünüyorum. Böylece yaptığımız her şey daha anlamlı ve etik olur.
Biz de doğanın içindeyiz, ondan ayrı değiliz. Doğa bizim evimiz, yaşam alanımızdır. Doğayla uyum içinde olmak, onu anlamak ve zarar vermemek bizim görevimizdir. Bu işi yaparken dengeyi korumak ve canlılara zarar vermemek en önemli prensiptir.

Ayrıca, benim dinî açıdan şahsi görüşüm, karınca beslemek veya benzeri faaliyetler doğru niyetle ve iyi koşullarda yapıldığında günah olmadığıdır. Günah-sevap meselesi kişisel niyet ve tutumla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...