Bu hangi tür?

mefeoku

Yumurta
Üye
Merhabalar.Geçen yıl bulduğum kraliçe sadece yumurtluyor.Her hafta yemeğini eksik etmiyorum ona rağmen yumurtaları büyümüyor hala yumurtluyor.Kanatlarının ucunu kestim hareketi kısıtlı olduğu için.
sorularım:
1-kanadını kesmem sorun yaratırmı.
2-Yumurtalarını neden beslemiyor sadece yumurttluyor
3-hangi tür (messora benzettim fakat kuş yemi yemiyor)
iyi forumlar.WhatsApp Görsel 2024-07-14 saat 15.33.04_45071b9a.jpgWhatsApp Görsel 2024-07-14 saat 15.33.50_28366613.jpg

Çözüm
Messor cinsi ama kanadına dokunmanızı tavsiye etmem stres olabilir yumurtalar büyüyecektir dert etmeyin tohumu işçiler çıkınca yer diye düşünüyorum

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Messor cinsi ama kanadına dokunmanızı tavsiye etmem stres olabilir yumurtalar büyüyecektir dert etmeyin tohumu işçiler çıkınca yer diye düşünüyorum

Çözüm

ATHENA

Yumurta
Üye
Evet, zarar verir ölüme bile götürebilir ama çok derin kesmemiş gibisiniz çok sorun olan sadece stres olur haftada bir yemek vermeyi kesin yumurtalarını beslememe sebebi stres olabilir un kurdunu yemiyor ve yumurtalarını yiyip gene yumurtluyor olabilir ancak umarım kış uykusuna yatırmışsınızdır yaturmadıysanız yatırın zamanı gelince tavsiyem.