Hiç biri kraliçe değil Camponotus taneamyrmex alt cinsinden işçiler. Doğaya geri salın.Bunu ben bahçede buldum ve oradaki küçük karıncaları da oraya attım. Test tüpüm yoktu öyle bir alan yaptım sizce hangi tür?
Ekli dosyayı görüntüle 66296
Hiç biri kraliçe değil Camponotus taneamyrmex alt cinsinden işçiler. Doğaya geri salın.Bunu ben bahçede buldum ve oradaki küçük karıncaları da oraya attım. Test tüpüm yoktu öyle bir alan yaptım sizce hangi tür?
Ekli dosyayı görüntüle 66296
Tamamdır teşekürler. ama o büyük olanın etrafında dolaşıp koruyorlar bi nedeni varmıdır.Hiç biri kraliçe değil Camponotus taneamyrmex alt cinsinden işçiler. Doğaya geri salın.
Takip ediyor olabilirler yani normla bir durum.Tamamdır teşekürler. ama o büyük olanın etrafında dolaşıp koruyorlar bi nedeni varmıdır.
Anladım çünkü yeni işçi koyduğumda saldırıyorlar dı ve o büyük kaçıyordu teşekürler şimdi bırakıcam. Kraliçe karıncaları nerden tahmin edebilirim bahçemizde cok karınca var.Takip ediyor olabilirler yani normla bir durum.
Anladım teşekkürler. İlk deneyimimdi kraliçe sandım ama alt sınıf işçiymiş kraliçeyi bulursam alırın ama biraz zor galiba.Eğer kraliçe görürseniz zaten gözünüze çarpıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 66303
Gördüğünüz gibi thorax (gövde) farklı oluyor.
Aslında zor değil doğru hava şartlarında ve doğru yerlerde aramalısınız.Anladım teşekkürler. İlk deneyimimdi kraliçe sandım ama alt sınıf işçiymiş kraliçeyi bulursam alırın ama biraz zor galiba.
Anladım bunların uçuş günleri nezaman oluyor ve mesela nemlersem çıkarmı ?Aslında zor değil doğru hava şartlarında ve doğru yerlerde aramalısınız.
Belli bir zaman yok. Yemlersem dediniz sanırım, hayır olmaz.Anladım bunların uçuş günleri nezaman oluyor ve mesela nemlersem çıkarmı ?
Kolonilere bakmayın gezip duvar kenarlarına kaldırımlara falan bakın kraliçe uçuşu yapıp çiftleştikten sonra yuva arar ve tek gezer.
Tamadır anladım teşekürler. Bunlar canlı yem bulmuşlar izlemek keyif verici.Kolonilere bakmayın gezip duvar kenarlarına kaldırımlara falan bakın kraliçe uçuşu yapıp çiftleştikten sonra yuva arar ve tek gezer.
Bu saatlerde olurmu sizce?Kolonilere bakmayın gezip duvar kenarlarına kaldırımlara falan bakın kraliçe uçuşu yapıp çiftleştikten sonra yuva arar ve tek gezer.
Her dakika olabilir.Tamadır anladım teşekürler. Bunlar canlı yem bulmuşlar izlemek keyif verici.
Bu saatlerde olurmu sizce?
Şimdiden gezmeye başlarım vallaha park ta var direkt evin karşısında ama derece ile ilgisi varmıdır.Her dakika olabilir.![]()
Lamba altlarına falan bakabilirsiniz.Şimdiden gezmeye valarım vallaha park ta var direkt evin karşısında ama derece ile ilgisi varmıdır.
Bir youtube video sunda görmüştüm orda çok oluyordu .Lamba altlarına falan bakabilirsin.
Ya hocam sıcak havalarda, nemin yüksek olduğu zamanlarda, yağmurdan sonra ve rüzgarın az olduğu zamanlarda çıkın ama yani yürürken yere bakın illa karınca aramaya çıkmanıza gerek yok ben bulduğum bütün karıncaları başka bir iş ile uğraşırken buldum karınca aramaya çıktığımda hiç bulamadım mesela.Bir youtube video sunda görmüştüm orda çok oluyordu .
Vallahi dünden beri arıyorum hiç bulamadım.Ya hocam sıcak havalarda, nemin yüksek olduğu zamanlarda, yağmurdan sonra ve rüzgarın az olduğu zamanlarda çıkın ama yani yürürken yere bakın illa karınca aramaya çıkmanıza gerek yok ben bulduğum bütün karıncaları başka bir iş ile uğraşırken buldum karınca aramaya çıktığımda hiç bulamadım mesela.
Bir dakika bende bir fotoğraf vardı bulursam atayım.Vallahi dünden beri arıyorum hiç bulamadım.
Ve ayırt etmesi biraz zor ben sırta bakıyorum oyle kraliçe oluyor galiba.