Bu hangi tür ve kraliçe mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

learest

Yumurta
Üye
Bunu ben bahçede buldum ve oradaki küçük karıncaları da oraya attım. Test tüpüm yoktu öyle bir alan yaptım sizce hangi tür?
IMG_40A2FE2E-4315-4924-9935-EEC6760D256D.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

KingCat

Intercaste
Üye
Çözüm

KingCat

Intercaste
Üye
Anladım çünkü yeni işçi koyduğumda saldırıyorlar dı ve o büyük kaçıyordu teşekürler şimdi bırakıcam. Kraliçe karıncaları nerden tahmin edebilirim bahçemizde cok karınca var.
Eğer kraliçe görürseniz zaten gözünüze çarpıyor.
Ekran görüntüsü 2025-07-02 014858.png
Gördüğünüz gibi thorax (gövde) farklı oluyor.

learest

Yumurta
Üye
Kolonilere bakmayın gezip duvar kenarlarına kaldırımlara falan bakın kraliçe uçuşu yapıp çiftleştikten sonra yuva arar ve tek gezer.
Tamadır anladım teşekürler. Bunlar canlı yem bulmuşlar izlemek keyif verici.

Kolonilere bakmayın gezip duvar kenarlarına kaldırımlara falan bakın kraliçe uçuşu yapıp çiftleştikten sonra yuva arar ve tek gezer.
Bu saatlerde olurmu sizce?

Son düzenleme:

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Bir youtube video sunda görmüştüm orda çok oluyordu .
Ya hocam sıcak havalarda, nemin yüksek olduğu zamanlarda, yağmurdan sonra ve rüzgarın az olduğu zamanlarda çıkın ama yani yürürken yere bakın illa karınca aramaya çıkmanıza gerek yok ben bulduğum bütün karıncaları başka bir iş ile uğraşırken buldum karınca aramaya çıktığımda hiç bulamadım mesela.

learest

Yumurta
Üye
Ya hocam sıcak havalarda, nemin yüksek olduğu zamanlarda, yağmurdan sonra ve rüzgarın az olduğu zamanlarda çıkın ama yani yürürken yere bakın illa karınca aramaya çıkmanıza gerek yok ben bulduğum bütün karıncaları başka bir iş ile uğraşırken buldum karınca aramaya çıktığımda hiç bulamadım mesela.
Vallahi dünden beri arıyorum hiç bulamadım.

Ve ayırt etmesi biraz zor ben sırta bakıyorum oyle kraliçe oluyor galiba.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...