Bu hangi tür sizce yardımcı olabilir misiniz?

Bekir

Yumurta
Üye
.

Ekli dosyalar

• 2CA98D9B-02E6-4C41-9EA0-6A4C5DC39C8E.png
    2CA98D9B-02E6-4C41-9EA0-6A4C5DC39C8E.png
    253.4 KB · Görüntüleme: 16

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
messor kraliçesi

Çözüm

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Neden Türkiye’de ki Messor kraliçelerin türü tam olarak belirlenemiyor? Almanya gibi avrupa ülkelerinde messor barbarus vb. türler kesin tür verilerek satılıyor mesela.
Türkiye'de ki kayıtlı messor türleri kraliçelerinde spesifik özellikleri olan kraliçeler olmuyor genellikle. Çoğunun kraliçesinin görselide bulunmuyor. Bu yüzden işçilerin labaratuvar ortamında özellikleri incelenip öyle tür tespiti yapılıyor. Messor barbarus'un belki de kafa rengi ve işçilerinin morfolojik özelliklerinden dolayı türleri ayırt edilebilir fakat Türkiye'de ki messor türleri genellikle siyah veya kahverengimsi renkler oluyor bu yüzden tespiti imkansıza yakın oluyor. Hele ki sadece kraliçelere bakarak

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Neden Türkiye’de ki Messor kraliçelerin türü tam olarak belirlenemiyor? Almanya gibi avrupa ülkelerinde messor barbarus vb. türler kesin tür verilerek satılıyor mesela.
Bunun temel sebebi eğitim. Zooloji, mirmekoloji bölümlerimiz yok. Bu alanlara yönelip uzmanlaşan kişilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bundan dolayı bilgiye ulaşım bizim için daha zor. Almanya'da bu alanlar var mı bilmiyorum ama muhtemelen varlardır.
Messor'un spesifik olmayan bir tütünü tespit etmek için üniversiteden yardım almamız gerekiyor. Bunu yapacak üniversite sayısı çok sınırlı. Alana ilgili kişilerin tespit için ekipman sahibi olmaları zor, maliyetleri yüksek. Kısaca kaynaklar sınırlı.