Arka tarafı şişkin büyük ihtimal bir lasius kraliçesi.Niger olduğunu düşünüyorum cinsi lasius'dur ama niger olup olmaması benim düşüncemdir.Bulduğum yer Ordu
Hava yağmur sonrası güneş
Bu kesinlikle lasius bence lasius niger gibi duruyor.Yeni fotoğraflar çektim birkaç yerde de araştırdım latius kraliçeyi de inceledim %80 öyle olduğunu düşünüyorum.
Niger olup olmadığını anlayamayız, çok tecrübeli ve tür teşhisi konusunda uzmanlaşmış bir mirmekolog da gelse bu fotoğraftan niger çıkarımı yapamaz maalesef. Sadece grup teşhisi konulabilir. O da bu durumda kraliçenin boyutu ve thorax şekli ile yapılabilir.Bu kesinlikle lasius bence lasius niger gibi duruyor.
Kesinlikle haklısınız, ama bende sadece kendi düşüncemi söyledim, kesinlik vermedim başka bir türde olabilir sadece fikrim.Niger olup olmadığını anlayamayız, çok tecrübeli ve tür teşhisi konusunda uzmanlaşmış bir mirmekolog da gelse bu fotoğraftan niger çıkarımı yapamaz maalesef. Sadece grup teşhisi konulabilir. O da bu durumda kraliçenin boyutu ve thorax şekli ile yapılabilir.