Bu Hangi Camponotus Türü?

Yekta

Yumurta
Üye
Köyde tarlanın ortasında buldum. Camponotus olduğunu biliyorum ama türünü kesinleştiremedim. Akdeniz bölgesinde buldum ve bu türün hem normal işçileri hemde koca kafalı majorlarına rastladım. Genellikle ceviz ağaçlarının üzerinde geziniyorlar.
Türü nedir‽

Ekli dosyalar

• 20260820_120057.jpg
    20260820_120057.jpg
    78.1 KB · Görüntüleme: 19
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
köyde tarlanın ortasında buldum camponotus olduğunu biliyorum ama türünü kesinleştiremedim akdeniz bölgesinde buldum ve bu türün hem normal işçileri hemde koca kafalı majorlarına rastladım genellikle ceviz ağaçlarının üzerinde geziniyorlar
Türü nedir‽
(genel olarak siyah ama alt kısımlara doğru koyu kahverengi gibimsi)
Camponotus tanaemyrmex alt cinsine ait kraliçenin grup ve türünü söylemek için makro fotoğraflar gereklidir. Hayırlı olsun, çok güzel bir morphu var.

İgnis

Larva
Üye
köyde tarlanın ortasında buldum camponotus olduğunu biliyorum ama türünü kesinleştiremedim akdeniz bölgesinde buldum ve bu türün hem normal işçileri hemde koca kafalı majorlarına rastladım genellikle ceviz ağaçlarının üzerinde geziniyorlar
Türü nedir‽
(genel olarak siyah ama alt kısımlara doğru koyu kahverengi gibimsi)
Camponotus tanaemyrmex alt cinsine ait kraliçenin grup ve türünü söylemek için makro fotoğraflar gereklidir. Hayırlı olsun, çok güzel bir morphu var.

Çözüm