Bu cins hakkında bilgi

tolgaunsal1

Yumurta
Üye
Geçen gün evimin duvarında buldum ve yakaladım. Şu an besliyorum. Kendi imkânlarımla bir teraryum hazırladım ve un kurdu sipariş edip onunla besliyorum.
Türü ve cinsiyeti hakkında bilgim yok. İlk kez gecko besliyorum. Bilmem gereken ne varsa anlatabilir misiniz? ChatGPT'ye sorduğumda bunun bir ev duvar gekosu olduğunu söylemişti.

Ekli dosyalar

• Seçili fotoğraf (2).jpeg
    Seçili fotoğraf (2).jpeg
    13.2 KB · Görüntüleme: 21
  • Seçili fotoğraf (1).jpeg
    Seçili fotoğraf (1).jpeg
    42.4 KB · Görüntüleme: 21
  • Seçili fotoğraf.jpeg
    Seçili fotoğraf.jpeg
    37.9 KB · Görüntüleme: 18
  • imgo.jpg
    imgo.jpg
    15.2 KB · Görüntüleme: 21
Moderatör tarafında düzenlendi:

Dkdklse

Minör
Üye
Geçen gün evimin duvarında buldum ve yakaladım. Şu an besliyorum. Kendi imkânlarımla bir teraryum hazırladım ve un kurdu sipariş edip onunla besliyorum.
Türü ve cinsiyeti hakkında bilgim yok. İlk kez gecko besliyorum. Bilmem gereken ne varsa anlatabilir misiniz? ChatGPT'ye sorduğumda bunun bir ev duvar gekosu olduğunu söylemişti.
Evet bu arkadaş bir süleymancık,akdeniz geckosu.
Evde beslenmeye uygun değil. Lütfen salın.

ahmetTeke20

Larva
Üye
Hocam ben bundan beslemeye çalıştım Allah affetsin bir kaç gün sonra öldü. Bence sizde salın olmuyor.

Hemitheconyx

Minör
Yardımsever
Üye
Bu bir Hemidactylus turcicus yani @Dkdklse dediği gibi bir akdeniz geckosu. Bu canlılar esaret altında yaşayamaz, fazla stresten ölür. Ki ölmese bile sadece un kurdu ile beslenecek bir canlı değil. Türü hakkında bilginizin olmadığı bir canlıyı yakalamak ve beslemeye kalkışmak uygun bir davranış olmamakla beraber etik değildir, o yüzden lütfen canlıyı bulduğunuz yere geri SALIN. İlk kez bir sürüngen besleyecekseniz esaret altında uzun sürelerdir bakılan ve esaret altında yaşamaya uyum sağlamış canlılara bakın (örn. aft gecko vs.). Son olarak tür tespiti için yapay zeka kullanmayın genellikle doğru bilgi vermez.