Bu Camponotus mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Halidmbr

Yumurta
Üye
Bugün saat 21 civarı kraliçe aramaya çıktım hep tetramorium kraliçesi görüyordum ama Camponotus istiyorum bunu gördüm Tetramoriumlardan abdomeni ve toraksı daha büyük ve kalın yardımcı olabilen varsa şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_6558.jpeg
    IMG_6558.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_6560.jpeg
    IMG_6560.jpeg
    27.5 KB · Görüntüleme: 35

nevzatgns19

Yumurta
Üye
Camponotus ben de bulamadım vallaha denk gelmedi hiç. Biraz şans işi İç Anadolu'da yaşıyorsan nem her zaman uygun olmuyor uygun olduğunda da şansa bulabilirsen istediğin türü bulursun. Bizim burada dün uçuş oldu arkadaşla aradık ama sadece Lasius kraliçesi bulabildik bir iki tane de Tetramorium bulduk ama kanatları vardı alamadık mesela.

TurkistKayra

Pupa
Üye
Hocam siz ankarada yaşıyordunuz galiba, neresinde buldunuz?
Hocam ben de etimesgut taraflarında buldum. Ama Ankara geneli hava durumu benzer olduğu için heryerde bulabilirsiniz bence. Ben tam yere inip kanat döktüğü sırada buldum. Yani uçuş dün itibarıyla başladı sanırım, önümüzdeki günlerde rahatça bulabilirsiniz.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Hocam ben de etimesgut taraflarında buldum. Ama Ankara geneli hava durumu benzer olduğu için heryerde bulabilirsiniz bence. Ben tam yere inip kanat döktüğü sırada buldum. Yani uçuş dün itibarıyla başladı sanırım, önümüzdeki günlerde rahatça bulabilirsiniz.
Ben hayatımda işçisini dahi görmedim biraz şanssızım galiba :,(

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Sağdaki fotoğraf ilk haliyse yemiş gibi duruyor.

nevzatgns19

Yumurta
Üye
Mağlesef ilk

Ya neden durup durup baktıysam tam bir malım.
Mallık değil yenisin muhtemelen benim gibi kraliçenin karakteri de etkiler yumurtalarını yemesini. Messorum var her gün bakıyorum gram streslenmiyor ama arkadaşta da Messor var onunki hemen yumurtalarını ağzına falan alıyormuş o yüzden çok bakmıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...