Camponotus Herculeanus türü karıncamı 25.06.2025 tarihinde buldum. Bulduğum yerde geçici bir süre hapsettim. Karıncayı muhafaza ettiğim kap çok özensiz bir kolonya kutusuydu. Coverı dahi yoktu. Hatta o sırada prens olduğunu düşündüğüm, kraliçe gibi büyük olmayan ama normalden büyük olan bir karınca daha yerleştirdim lakin o gün öldü. Onu idare etsin diye içine su damlattım, ölü çekirge koydum. Sonrasında onu oradan alıp ertesi gün şehirler arası yolculuk yaptım. Bu süreç içerisinde kutusu çok sallandı ve streslenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yolculuğumu yaptığım günden sonraki gün yada birkaç gün sonrasında kabını farklı bir kap ile değiştirmeye karar verdim. Bu değişim esnasında ağzında görseldeki şeyi taşıyordu. Sonrasında tüp siparişi verdim. Tüp kurulumunu yaptım. Tüpe karıncayı yerleştirirken yine ağzında aynı şeyi taşıdı. Bunun yumurtası olduğunu düşünüyorum. Çıkarımlarım doğrultusunda stres anında yumurtlayabilen ve sanırım kolay kolay etkilenmeyen bir tür. Karınca hobisine yeni başladım. Yorumlarınız benim için çok değerli.