Böcek mühürleme ve şeffaf epoksi

hahsk

Nanitik
Üye
Arkadaşlar, ölmüş bir kraliçe karınca veya ölmüş bir örümceği mühürlemek istiyorum; ancak nasıl mühürleyeceğimi tam olarak bilmiyorum. Ne kullanmalıyım, hangi malzemelerle karıştırmalıyım ve nasıl bir yöntem izlemeliyim emin değilim. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar, kullandıkları ürünler ve diğer detaylar hakkında öneride bulunursa sevinirim. (Hangi başlık altında açacağımı da bulamadım; hem karınca hem de örümcek mühürlemek istediğim için uygun kategoriyi seçemedim.)

Dedee

Yumurta
Üye
Merhabalar dostum. Ölmüş bir hayvanı mühürlemek için, amacın sergilemek ise epoksi reçine (şeffaf epoksi) senin için en doğru tercih olacaktır. Öncelikle hayvanın mutlak suretle kuru olması gerekiyor; çünkü en ufak ıslaklık, reçine içerisinde çürümeye ya da hava kabarcığı oluşmasına sebep olabilir.

Epoksi reçineden ince bir kat, uygun boyutta bir kabın içerisine veya sergileyeceğin materyalin içerisine dök ve donmasını bekle. Sonrasında karıncanı ya da tarantulanı istediğin bir pozisyonda cımbız yardımı ile yerleştir. Müteakiben ikinci kat reçineyi dök fakat bu noktada yavaş davranman gerekiyor; aniden dökmen canlının pozisyonunu bozabilir veya hava kabarcığı oluşmasına sebebiyet verebilir. Hava kabarcığı oluşma durumunda ise çakmağın alevi yardımı ile üzerinden hafif hafif geçmek suretiyle kabarcıkları yok edebilirsin.