bmys'nin Günlüğü (Karınca hobisine ilk defa giriyorum)

iambmys9

Yumurta
Üye
Bir de yanınızdan geçen rastgele bir karıncaya ilgisiz kalmanız bana biraz garip geliyor. Sonuçta o canlının da kendi çapında bir serüveni var. Bu hobiye başladıysanız her canlının, hatta her işçinin değerli olduğunu bilmek gerekiyor. O işçi kendi kolonisi için besin arıyor, keşif yapıyor ve bunu yaparken çeşitli riskler alıyor. Belki koloninin uzun süredir çalışan işçilerinden biridir, belki de daha gençtir; bunu dışarıdan bilemeyiz. Ama sonuçta kendi kolonisinin devamlılığı için hayatını ortaya koyuyor. Bence gerçek bir kararlılık örneği.

Belki bunun bir nedeni de karınca türleri hakkında henüz yeterince bilgi ve tecrübe sahibi olmamam olabilir. Belki ileride türleri daha iyi tanıdıkça, davranışlarını anlamaya başladıkça ve bu konuda deneyim kazandıkça ilgim de artar.

iambmys9

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar, yine ben.

PTT Kargo’nun azizliğine uğradım. Diğer kargo firmalarının iki günde ulaştırdığı evime, kendileri ancak dördüncü gün teslimat yapabildi. Neyse, daha önce iki adet karınca aldığımdan bahsetmiştim. Gönderen kişiden hangisinin hangi tür olduğunu yazmasını rica etmiştim fakat belirtmemiş.

Crematogaster ve Camponotus almıştım. Fotoğraflarını aşağıya bırakıyorum. Hangisinin hangi tür olduğunu söylerseniz çok sevinirim.

Bu arada büyük olan karınca gerçekten çok güzel görünüyor, aşırı havalı. Görüntüsüne resmen bayıldım. Umarım en kısa sürede çoğalırlar ve onları canlı yemle besleyebilirim. Beslenmelerini izlemenin çok keyifli olacağını düşünüyorum.

1785787657469.jpeg

İlk olarak yukarıdaki canavarı paylaşıyorum çünkü diğer karıncalara göre belirgin şekilde daha büyük görünüyor. Rengi ve abdomeni de gerçekten çok güzel görünüyor.

1785788298458.jpeg

İkinci olarak diğer kraliçeyi paylaşıyorum. Boyutları arasında oldukça belirgin bir fark var. Yine de bu kraliçenin yumurtalı gelmesi benim için büyük bir şans oldu.

1785788336696.jpeg

Kraliçeleri, yukarıda gördüğünüz tüplerde besliyorum. Tabii ki karanlıkta duruyorlar ve kendi hâllerinde takılıyorlar. Özellikle titreşimsiz ve sessiz olması için yan odaya aldım. Bu nedenle panik yapacaklarını sanmıyorum, oldukça huzurlu olduklarını tahmin ediyorum.