Bitki Önerisi

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
küçük bi akvaryumum var sadece beta besleyeceğim litresi ortalama 10 litre
onun için bakımı kolay olan bitki istiyorum canlı bitki ama hangi kumu veya hangi bitkiyi alacağım bilmiyorum ve sadece hava motoru ve hava taşı yeterli olur mj

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bitki olarak moss türkeri, eleodea, tilki kuyruğu, limon, zeytin, bacopa monnieri gibi kolay bitkileri kullanabilirsiniz kum olarakta ince dere kumu ya da balazt kırığı kullanabilirsiniz. Motor ve hava taşı suya gerekli oksijeni sağlamak ve hareketlendirmek için yeterli olur fakat hacmin küçük olduğunu düşünürsek su oldukça çabuk kirlenecek ve değerler bozulacaktır en azından hava taşı yerine hava motoruyla küçük bir pipo filtre kullanmak daha iyi olabilir. Aynı şekilde hacim küçük olduğu için oda sıcaklığınız gerçekten düşük değilse ısıtıcı eklemesi yapmayıp kalorifere/soba gibi evin sıcak bir bölümüne yerleştirmek yeterli olacaktır.

sonvize

Yumurta
Üye
Ekipman olarak 20Lt civarına çıkarsan yer açabilir ve pipo filtre kullanabilirsin, dekorasyon için köklerle ve kayalarla mağara gibi bir ortam kurabilirsin.Bitki olarak sanırım anubias ve mosslar CO2 çok istemeyen bitkilerdir diye biliyorum.Emin olmamakla birlikte salyongozda girersen biraz daha iyi olur gibi.Bende henüz acemiyim aklıma gelenler bunlar muhakkak yazanlar olacaktır.Derken @Utgea yazmış saten.

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
evde bir adet küçük iç filtre var boyutu resimdeki kadar veya çok az daha büyük ve akvaryuma göre iyi bir boyutta fakat çok kuvvetli şekildr hava veriyor ve su her zaman hareketli dalgalı oluyor balıklar dogru düzgün yüzemiyor bunun kuvvetini nasıl azaltabilirim ağzına pamuk tıkayıp daha az hava almasını sağlasam motor yanar mı ve o motor yeterli olur mu? ayrıcs hiç canlı bitki bakmadım havası ve uygun kumdan başka ne yapılması gerek ve betalar için nasil bi akvaryum oluşturabilirim

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
veya uygun F/P hava motoru ve pipo filtre önerme şansınız var mı

sonvize

Yumurta
Üye
evde bir adet küçük iç filtre var boyutu resimdeki kadar veya çok az daha büyük ve akvaryuma göre iyi bir boyutta fakat çok kuvvetli şekildr hava veriyor ve su her zaman hareketli dalgalı oluyor balıklar dogru düzgün yüzemiyor bunun kuvvetini nasıl azaltabilirim ağzına pamuk tıkayıp daha az hava almasını sağlasam motor yanar mı ve o motor yeterli olur mu? ayrıcs hiç canlı bitki bakmadım havası ve uygun kumdan başka ne yapılması gerek ve betalar için nasil bi akvaryum oluşturabilirim
Hava alma borusunu tıkamanın su akışına etkisinin olacağını düşünmüyorum.Bildiğim kadarıyla iç filtrelerde ki hava alma borusu yalnızca hava motoru görevi görmesini sağlamak için var.Küçük akvaryumlarda iç filtre fazla yer kapladığı için hoş görüntü oluşturmayabiliyor.Tabii burada ki karar sana ait konulmaz diye bir kaide yok.Sonuçta filtre filtredir, filtre görevini görüyorsa ve canlılara zararı yoksa akvaryum için her filtre uygundur.Geriye sadece estetik kaygılar kalıyor.

sonvize

Yumurta
Üye
veya uygun F/P hava motoru ve pipo filtre önerme şansınız var mı
Atakan petshopta XinYou 001 pipo var , hava motoru için fiyat performanstan ziyade biraz bütçe ayırıp sessiz birşey almanı tavsiye ederim.Ben tetra dışında bir hava motoru kullanmadım.Diğer arkadaşlar bu ürün hem fiyat hem kalite hemde sessizlik konusunda iyidir diye önerdikleri bir ürün varsa onuda kullanebilirsin.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ayrı ayrı bir pipo filtre ya da hava motoru edinmek yerine kendinden motorlu pipo filtrelerden de tercih edebilirsin. Motor su içinde olacağından gerçek anlamda sıfır ses oluyor. Dophin marka kendinden motorlu filtreleri tavsiye ederim. Sfp 34 biraz fazla büyük olabilir sizin akvaryum için sfp 16 daha iyi olacaktır.

Muhammet18

Yumurta
Üye
Senin sorun hangi bitkileri kullanayım olmuş oyuzden bende ona cevap vereceğim istersen low tech yapabilirsin onda mayalı sistem yapmış olursun ama co3 istemiyorsan saz, tilki kuyruğu,anubias,Musa türleri,meşe,çınar kullanabilirsin

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
herkese teşekkürler