bitki & karides akvaryumu icin aqua soil önerisi/alternatifi lazım

Anl

Yumurta
Üye
30x30x30 boyutlarında filtresiz bitki akvaryumu yapmayı planlıyorum. Aqua soil alma konusunda kararsızım çünkü piyasada belli sayıda ürün var ve fiyatlar 1300 civarı gibi ve beklentimin üzerinde. Daha uygun aqua soil’ler piyasada mevcut mudur bilmiyorum. Ayrıca aqua soil alternatifi olarak kullanabileceğim başka ürünler var mı? Bilen varsa çok yardımcı olur.

Winnie

Yumurta
Üye
Aqua soil yerine torf kullananlar olmuş sizde deneyebilirsiniz.

Anl

Yumurta
Üye
Walstad metodunda sanırım saksı toprağı kullanılıyormuş. Biraz baktım ama alg sorunu yaşamaktam korkuyorum çünkü torf ve saksı toprakları çok fazla besin içeriyor. Aquaclay diye bir malzeme gördüm bilgisi veya tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?

DorukBey

Nanitik
Üye
30x30x30 boyutlarında filtresiz bitki akvaryumu yapmayı planlıyorum. Aqua soil alma konusunda kararsızım çünkü piyasada belli sayıda ürün var ve fiyatlar 1300 civarı gibi ve beklentimin üzerinde. Daha uygun aqua soil’ler piyasada mevcut mudur bilmiyorum. Ayrıca aqua soil alternatifi olarak kullanabileceğim başka ürünler var mı? Bilen varsa çok yardımcı olur.
Önerim böyle bir kurulumda aktif toprak kullanmanız. Marka olarak bir tavsiyem yok ama yanlış hatırlamıyorsam tropicanın aqua soiliyle yapmıştım kurulumumu. Onun öncesi walstad da denedim düz hagen de ama kurulumda ucuz yöntem arayışı ileride problemleri beraberinde getiriyor, verim düşüyor ,karides besleyecekseniz su değerlerini stabil tutmak zorlaşıyor torf salınımından dolayı. Zaten karidesler için suyun asitliğinin ayarlanmasında yardımcı oluyor aktif toprak. Bitkilere de gerekli mineralleri rahatça sağlıyor.

Anl

Yumurta
Üye
Anladım hocam sözlerinizi değerlendireceğim yardım için teşekkür ederim. İyi forumlar.