Bitki budanır mı?

Koraykbl

Yumurta
Üye
Arkadaşlar 5 dal elodea densa bitkisi alıcam ama akvaryuma eşit bir şekilde yaymam lazım. Bitkinin dalı 15cm'miş dalını 3 e bölüp 5er cm kullansan bi zararı olur mu?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
olur ama bitkiniz aşağıdaki resimde 3. kutucuktaki gibi uzamaya başlar, görüntüsü rahatsız etmeyecekse budayabilirsiniz.
images.jpeg

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bu şekilde bitkiyi büyütebilirmiyim peki yani ölme veya solma riski olmaz dimi.
eledoa dayanıklı bitkidir su şartlarınde ekstrem bi durum yoksa problem olmaz. Ama bitkinin bi kısmı da kumun altında kalacağı için ikiye bölmeniz daha iyi olur.

katilc

Pupa
Üye
eledoa dayanıklı bitkidir su şartlarınde ekstrem bi durum yoksa problem olmaz. Ama bitkinin bi kısmı da kumun altında kalacağı için ikiye bölmeniz daha iyi olur.
Merhaba abi konudan biraz bağımsız ama benim iç filtremde + - seçeneği var o ne oluyo acaba?
Ve ben seachem stability kullanmaya başladım bugün, kaç gün sonra vatoz karides balık atayım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Koraykbl

Yumurta
Üye
Maden suyu kullanmayı düşünüyorum ilk kurulumda bir sıkıntı çıkartırmı.

Koraykbl

Yumurta
Üye
Merhaba abi konudan biraz bağımsız ama benim iç filtremde + - seçeneği var o ne oluyo acaba
Ve ben seachem stability kullanmaya başladım bugün kaç gün sonra vatoz karides balık atayim
Kurulum 1 haftayı geçtiyse ve filtre bu süreçte çalıştıysa elma salyangozu ve vatoz atabilirsin 1 hafta somrada istediğin balığı alabilirsin tahminimce 10 temmuz gibi balık eklersen bişey olmaz.

katilc

Pupa
Üye
Akvaryuma şimdi kum eklemesi yaptım su buğulandı. su duzenleyicisi döktüm su berraklaşır ve içine düşen kıl toz gibi maddeleri filtre temizler değil mi?
Kurulum 1 haftayı geçtiyse ve filtre bu süreçte çalıştıysa elma salyangozu ve vatoz atabilirsin 1 hafta somrada istediğin balığı alabilirsin tahminimce 10 temmuz gibi balık eklersen bişey olmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Koraykbl

Yumurta
Üye
Akvaryuma şimdi kum eklemesi yaptım su bugulandi su duzenleyicisi döktüm su berraklasir demi tekrardan ve içine düşen kıl toz gibi maddeleri filtre temizler demi
Temizlenir merak etmeyin kılları manurl almanızı tavsiye ederim.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba abi konudan biraz bağımsız ama benim iç filtremde + - seçeneği var o ne oluyo acaba
Ve ben seachem stability kullanmaya başladım bugün kaç gün sonra vatoz karides balık atayim
Merhaba, öncelikle yazım noktalama kurallarına uyarak yazarsanız sevinirim. Sorunuza yanıt verilmiş zaten, söylendiği şekilde yapabilirsiniz. iç filtrenin bahsettiğiniz yerlerin fotoğrafını atabilir misiniz?

Maden suyuyla alakalı forumda birkaç konu açılmıştı, arama kısmına "maden suyu" yazarak bulabilirsiniz.

katilc

Pupa
Üye
Merhaba, öncelikle yazım noktalama kurallarına uyarak yazarsanız sevinirim. Sorunuza yanıt verilmiş zaten, söylendiği şekilde yapabilirsiniz. iç filtrenin bahsettiğiniz yerlerin fotoğrafını atabilir misiniz?

Maden suyuyla alakalı forumda birkaç konu açılmıştı, arama kısmına "maden suyu" yazarak bulabilirsiniz.
Böyle bi şey var kaydırılıyor.
Bu nedir ve + da mı - de mi dursun?

Ekli dosyalar

• 17201056531963174909720701691357.jpg
    17201056531963174909720701691357.jpg
    17.5 KB · Görüntüleme: 3