Bir baldaççi günlüğü

Vitobest

Yumurta
Üye
Herkese selamlar. Düzenli olarak şekerli su ve protein için çeşitli şeyler veriyorum: kırmızı et, tavuk ve ne bulursam. Ancak, beslendiklerini net bir şekilde göremiyorum. Bu durumu en basit şekilde nasıl anlayabilirim? Yardımlarınızı rica ediyorum. Kırmızı eti tamamen siyah olarak alıyorum ama üstünde hiçbir parçalama izi olmuyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ashira

Yumurta
Üye
Herkese selamlar, düzenli olarak şekerli su yada protein için farklı şeyler veriyorum kırmızı et, tavuk, artık ne gelirse veriyorum fakat beslendiklerini görmedim bunu en basit şekilde nasıl anlarım yardımlarınızı rica ediyorum kırmızı et bildiğiniz simsiyah olarak alıyorum ama üstünde hiç bir parçalama izi olmuyor
Camponotuslarım yumurtaların yanına çekiliyorlar, bu sayede yediklerini anlayabiliyorum. Genelde yemi ya tamamen bitiriyorlar ya da sadece az bir kısmını bırakıyorlar. Eğer tüpün sonunda koyduğunuz yem duruyorsa, muhtemelen bu tür yemi beğenmemişlerdir. Farklı yemler deneyin; benimkiler genellikle taze böcekleri daha çok tercih ediyorlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

pegasuZX

Yumurta
Üye
Hocam yemek düzenleri nedir? Hafta içerisinde nasıl besleniyorlar?

bigquake

Yumurta
Üye
Porsyon daha ufak tutarsaniz yanlarina cekerler ordan anlarsiniz büyük lokmadan bunu anlamak zordur yemiyor olabilirler.

Vitobest

Yumurta
Üye
IMG_7647.jpegHerkese selam , gün olarak sayamıyorum ama düzenli olarak 2-3 güne bir şekerli su ve kırmızı et , beyaz et, olarak ayrım yapa yapa veriyorum Şuan Mahidevran sultanın yaklaşık 8 işçisi var çok tatlı bir görüntü yakalayamadım ama çöl sarısı renkleri izlerken acayip keyif veriyor.
IMG_7425.jpeg
Bu resimde ufak bir kırmızı et parçası vermiştim,

yusufff01

Pupa
Üye
Herkese selamlar. Düzenli olarak şekerli su ve protein için çeşitli şeyler veriyorum: kırmızı et, tavuk ve ne bulursam. Ancak, beslendiklerini net bir şekilde göremiyorum. Bu durumu en basit şekilde nasıl anlayabilirim? Yardımlarınızı rica ediyorum. Kırmızı eti tamamen siyah olarak alıyorum ama üstünde hiçbir parçalama izi olmuyor.
abdomenden anlayabilirsiniz. Yediklerin de şişer, parçalamaya takılmayın bazen sadece suyunu emerler.

Vitobest

Yumurta
Üye
Selamlar , gün olarak uzun süre geçti üzerinden , şuan 10 işçimiz var , küçük bir outwolrd bağlamak istiyorum çünkü gerçekten pamuğu çıkarmak zor oluyor kaçma ihtimaline karşın.
Un kurdu takviyeleri , buffalo kurdu , şekerli suları hepsini düzenli olarak 3 gün yada 2 gün aralıkla veriyorum bu gün beslenme günü sizlere fotoğraflarını paylaşmayacağım …

Vitobest

Yumurta
Üye
Selamlar , uzun bir zaman geçti yaklaşık 15 işçi civarında işçim var mevsimden mi yoksa başka bi nedenden ötürümü bilmiyorum ama kraliçe bir şekilde yumurtlamıyor yaklaşık birkaç gün beslemeyi ve şekerli suyu unuttum bunun etkisi olacağını sanmıyorum belkide yumurtayı yedi emin değilim şuan ki durumda ne yapmalıyım