Merhaba arkadaşlar,
Gecko beslemek için bioactive bir teraryum kurmak istiyorum. Ancak bu benim ilk teraryum deneyimim olacak; daha önce herhangi bir teraryum kurmadım ve bioactive sistemler konusunda da yeniyim. Bu nedenle kuruluma başlamadan önce eksiklerimi ve yanlış yaptığım noktaları öğrenmek istiyorum.
Şu ana kadar satın aldığım malzemeler:
Burada özellikle tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak:
Daha önce bioactive gecko teraryumu kurmuş arkadaşların özellikle zemin karışımı, ısıtma, UVB, bitkiler, isopod ve springtail konusunda tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Gecko beslemek için bioactive bir teraryum kurmak istiyorum. Ancak bu benim ilk teraryum deneyimim olacak; daha önce herhangi bir teraryum kurmadım ve bioactive sistemler konusunda da yeniyim. Bu nedenle kuruluma başlamadan önce eksiklerimi ve yanlış yaptığım noktaları öğrenmek istiyorum.
Şu ana kadar satın aldığım malzemeler:
- 70 × 45 × 35 cm teraryum
- Reptile kumu
- Torf
- Hindistan cevizi torfu
- Lav taşı
- Çeşitli doğal taşlar
- Ağaç kabukları
- Doğal dallar
- Kuru yapraklar
- Dekor amaçlı çeşitli doğal malzemeler
- Gecko için uygun olduğu belirtilen yaklaşık 15-20 adet canlı bitki
- Powder Blue Isopod
- Springtail
Burada özellikle tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak:
- Powder Blue Isopod ve Springtail birlikte kullanmam gerekli mi? Özellikle Springtail küf kontrolü açısından gerçekten gerekli midir?
- Bu canlıların teraryum içerisinde yaşayabilmesi ve çoğalabilmesi için ayrıca hazırlamam gereken özel bir alan veya farklı bir malzeme var mı?
- Gecko için UVB aydınlatma kullanmam gerekir mi? Kullanılacaksa hangi güç veya tür uygun olur?
- Isıtıcı ped gerekli mi, yoksa üstten bir ısıtma sistemi daha mı doğru olur?
- Isıtma kullanacaksam termostat almam gerekiyor mu?
- Teraryumdaki sıcaklık ve nemi takip etmek için hangi ekipmanları önerirsiniz?
- Aldığım toprak malzemelerini hangi oranlarda karıştırmam daha doğru olur?
- Lav taşını drenaj tabakası olarak kullanmalı mıyım, yoksa kurak bioactive bir gecko teraryumunda drenaj katmanına gerek yok mu?
- Bioactive sistemi kurduktan sonra geckoyu hemen teraryuma koyabilir miyim, yoksa bitkilerin, isopodların ve springtaillerin sisteme yerleşmesi için bir süre beklemem daha mı sağlıklı olur?
- Şu ana kadar aldığım malzemeler arasında yanlış veya gereksiz olan bir şey var mı?
- Kuruluma başlamadan önce mutlaka almam gereken başka bir ekipman veya malzeme bulunuyor mu?
- 70 × 45 × 35 cm ölçülerindeki bu teraryum gecko için uygun mudur?
Daha önce bioactive gecko teraryumu kurmuş arkadaşların özellikle zemin karışımı, ısıtma, UVB, bitkiler, isopod ve springtail konusunda tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.