Merhabalar. Öncelikle bu konuda fikrinizi belirttiğiniz için çok teşekkür ederim.🙂
Aslında rehberimi "Araştırmalar/Makaleler" başlığına uygun olduğunu düşünerek oraya açma kararı vermiştim. Rehber yaklaşık 2 gün yönetici onayı bekledikten sonra "Diğer" katagorisine alınarak onaylandı. Bende yönetici ekibimiz bu konu hakkında daha bilgilidir ve belki yönetim ekibindeki belirli bir kurala uymadığını düşünülerek "Diğer" katagorisine açıldığını düşündüm. Aslında o katagoriye baktığımda diğer bilimsel yazılarda vardı ve bende buna bakarak yazının bu katagoriye uygun olduğunu düşündüm. Belki bir gözden kaçma, belki bir kural uymazlığı vb. Olabilir. Burası tabii yönetim ekibinin açıklamasıyla sonuç bulacak.
Fakat dediklerinize ve fikirlerinize aynen katılmaktayım.
Bende şunu ekleyeyim. Belki bu tarz biyolojik rehberler için ayrı bir katagori açılabilir, fakat formda da karmaşa yaratırmı bilemiyorum. Anladığım kadarıyla form az başlık istiyor ve bunuda yine anladığım kadarıyla sadelik ve karmaşa önlemek için yapıyor. Benim düşüncemde diğer katagorisi yerine hiçbir katagoriye alınamayacak bu tarz bilimsel veya diğer araştırma konusu olmuş, değişik, dünyadaki yeni keşifleri burada değerli hobidaşlarımıza duyurmak adına sadece bu rehberler için bir form açılsa güzel olabilir diye düşünüyorum. Bir kullanıcı ana sayfada gezerken o katagoriye girdiğinde üstte "Thiomargarita Magnifica" başlığını veya benziri olarak örnek veriyorum: "su bitkilerindeki minarel emilimi" "betta balıklarındaki renk varyasyonları" vb. Başlıkları gördüğünde şu tepkiye vereceğinden eminim: "aaa bu neymiş? Peki bu ne? Aaa şuda garipmiş. Bu böylemiymiş..." gibi tepkiler vermesi benim için amacıma ulaştığımı gösteren ve çok mutluluk duyacağım tepkiler olur. Belki o katagori biraz karmaşık bilgiler ve başlıklar içerir ama genel başlık adı "biyolojik araştırmalar" gibi spesifik bir başlık olabilir diye düşünüyorum. Veya "Diğer Makaleler/Rehberler" Gibi başlık olabilir. Tabii burası yönetim ekibine kalmış. Birde ek olarak formda bazı hobidaşlarımız denyler ve projeler yapıyorlar ve bu beni çok mutlu ediyor. Genel olaraktanda o proje ve deneyler ya günlüklerinde gömülüyor yada diğer katagorisi veya formda bir köşede konu olarak kalıyor. Belki bunun içinde faydası olur gibi düşünüyorum.
Tekrardan
@BerkBey düşünceleriniz için teşekkürler. İyi hobiler dilerim...🙂