Beyaz prenses cikletimi diğer cikletler ısırıyor

FurkanBolat

Yumurta
Üye
Akvaryumda sadece 2tane beyaz prenses var 1tanesi iyi durumda diğerini ısıriyorlar akvaryumun çoğunluğu sarı prenses 25 30 tane balık var 2 tane vatoz var akvaryum 1metre beyaz balığı ayırdım fakat ne kadar kapak koysamda zıplayıp çıkıyor daha çok strese giriyor balık o yüzden çıkardım bende şuanda diğerlerinden sürekli kaçıyor ne yapmam lazım

Kadirgrblk

Yumurta
Üye
Erkekler üstünlük kavgası yapıyor olabilirler dişi erkek oranına uygun şekilde balıkları ayarlarsanız iyi olur. Bu kavgaların sonu maalesef ölümlü.

FurkanBolat

Yumurta
Üye
Bu beyaz prenses dişi ama ayrıca 4-5tane damızlık erkek var dişileri erkekler ısırıyor

FurkanBolat

Yumurta
Üye
Hocam teşekkürler bı soru sorucam ayrıca. Ortalama ağzına yumurtayı aldıktan kaç gün sonra kusturulur balıklar

Hygge

Yumurta
Üye
Cikletlerde yeterli alan ve daha da önemlisi dişi erkek oranı uygun olmak zorundadır aksi halde ölümcül sonuçları olacaktır.
Özellikle beyaz prenses gibi bir türde en az 1 erkeğe 4 veya 5 dişi bulundurman gerekiyor

Akvaryumda sadece 2tane beyaz prenses var 1tanesi iyi durumda diğerini ısıriyorlar akvaryumun çoğunluğu sarı prenses 25 30 tane balık var 2 tane vatoz var akvaryum 1metre beyaz balığı ayırdım fakat ne kadar kapak koysamda zıplayıp çıkıyor daha çok strese giriyor balık o yüzden çıkardım bende şuanda diğerlerinden sürekli kaçıyor ne yapmam lazım
Akvaryum ölçüleri ne?
Erkek dişi oranı ne?
Karma tanklarda sürekli bu tür sorunlar olur. Özellikle erkek sayısı çok ise bu durum ölümcül sonuçlara yol açar. Akvaryum hacmi yetersiz ise bölge kavgaları olur. Bazen dişiler de kavga edebilir. Hırpalana balığı kesinlikle ana tanktan ayırıp karantinaya almalısın. Aksi halde kısa süre sonra yaralanmadan ölmez ise stres yüzünden ölecektir.