Betta balığım ile yolculuk

Karınca309

Larva
Üye
Merhaba öncelikle iyi forumlar ben Aytaç. Ben 7 günlük yazlığa gideceğim ve bu süreçte betta balığım tek kalması gerekecek ama ben yanımda götürmek istiyorum, tabii ki evde kalması daha sağlıklı olur demezseniz. 40 litrelik bitkili akvaryumum var, nasıl götürebilirim? 1-1.5 saatlik araba yolculuğuna bettamı ve akvaryumumu nasıl götürebilirim? Önerilerinizi heyecanla bekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Utgea

Replete
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba, gitmeden önceki günlerde sağlam bir şekilde günde 2 öğün şeklinde beslerseniz ve gideceğiniz gün rutin su değişimi ve bakımlarını yapıp giderseniz bettanız 7 günü rahatlıkla tolere edebilir. Hatta gidiş-geliş yolculuğunda stres yaptırmaktansa bu şekilde bırakmanız daha sağlıklı olacaktır.

Yine de yanımda götürmek istiyorum derseniz canlıyı ayrı bir kavanoz ya da pet şişede ayrı akvaryumu ise içindeki suyun tamamına yakınını 5lt lik petlere doldurarak ayrı olarak götürün orada %70 eski %30 taze su olmak üzere tekrar doldurun. Bu sayede hem balığınız akvaryum içinde sürekli sallanma stresini yaşamaz hemde akvaryum içindeki kum-bitkilerin sökülme ihtimali olmaz. Yalnız yazlığa gideceğiniz yol uzunsa bitkilerin kurumaması ve toprak oluşmaya başlayan bakteri kolonilerinizin devamı için dib kısımda fazla sallanmayacak miktarda su bırakmanız daha iyi olur.