Beta Ve Hayalet Karides Bakımı

Karınca309

Larva
Üye
Merhaba ben Aytaç iyi forumlar. Ben bu haftasonu beta alıcağım,ve yanınada küçük salyangoz tarzı veya karides gibi birşey istiyorum normalde beta ile karides aynı akvaryumda bakılmaz diye biliyorum.40 litre bir akvaryum alıcağım içinde net 1 erkek beta olacak.Ancak geçenlerde izlediğim bir içerik üreticisi beta balığı ile hayalet karides aynı akvaryumda bakılabilir dediğini duydum bu doğru mu?Eğer doğru ise 40 litre akvaryumda bakılır mı ikisi beraber.Cevaplarınızı bekliyorum.

Mikrox

Larva
Üye
Merhaba ben Aytaç iyi forumlar. Ben bu haftasonu beta alıcağım,ve yanınada küçük salyangoz tarzı veya karides gibi birşey istiyorum normalde beta ile karides aynı akvaryumda bakılmaz diye biliyorum.40 litre bir akvaryum alıcağım içinde net 1 erkek beta olacak.Ancak geçenlerde izlediğim bir içerik üreticisi beta balığı ile hayalet karides aynı akvaryumda bakılabilir dediğini duydum bu doğru mu?Eğer doğru ise 40 litre akvaryumda bakılır mı ikisi beraber.Cevaplarınızı bekliyorum.
Öncelikle her canlının doğası gereği kendi canlı topluluklarıyla yaşamasından yanayım. Bana kalırsa bol bitkili bir bettanın yaşadığı ve birazda salyangoz (belki özel türler) olan bir akvaryum güzel olabilir. Karides ile yaşarmı konusunda bu birazda balığın karakteristik özelliklerine bağlı bir durum. Eğer çok agresifse karideslere rahat vermez veya aksine sakinse gayet güzel anlaşır ama birazda gözlemden sonra birliktelik sağlanması iyi olur. Yapılacaksa dikkat edilmesi gerekenler şunlar olabilir;
Kesinlikle saklanma alanı şart. Hem betta hemde karides için olmalı.
Ayrıca karideslerin saklanma alanları bettanın giremeyeceği ve karidesin girebileceği boyda olmalı. Diğer yandan yavru alma konusuna gelirsek karideslerde çok hızlı üreyebilen canlılar. Bundan dolayı yavruların betta tarafından sürekli yenmesi başta sorun yapmasada ileri seviyede bettayada zorluk çıkartabilir ama net bir durum ile "yerse şöyle olur." Diyemem. Dikkat edeceğiniz diğer konuda bol bitki ve tabana moss koyulması. Karidesler bu mosslardan genelde hem besin hemde saklanma ve doğasına uygun şartı sağlar.