Beta balığının suyu nasıl olmalı?

xiedra

Yumurta
Üye
Yarın beta balığı almaya gideceğim. Araştırma yapmaya başladım ve akvaryum suyunun dinlenmesi gerektiğini öğrendim. Evde suyu dinlendirebileceğim herhangi bir pet şişe vesaire bulamadım, evde tek bir büyük kova vardı içi pisti sadece su tutmak ile temizleneceğini düşünmediğim için bulaşık deterjanı ile yıkadım ve kurumaya bıraktım kuruduktan sonra su doldurup dinlenmeye bırakacağım lakin balığa herhangi bir zararı olur mu bu kovada ki suyun? Cahilim bu konularda biliyorum ama balığın uzun yaşaması için öğrenmeye çalışıyorum lütfen yadırgamayın şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

SıslYahya

Larva
Üye
Yarın beta balığı almaya gideceğim. Araştırma yapmaya başladım ve akvaryum suyunun dinlenmesi gerektiğini öğrendim. Evde suyu dinlendirebileceğim herhangi bir pet şişe vesaire bulamadım, evde tek bir büyük kova vardı içi pisti sadece su tutmak ile temizleneceğini düşünmediğim için bulaşık deterjanı ile yıkadım ve kurumaya bıraktım kuruduktan sonra su doldurup dinlenmeye bırakacağım lakin balığa herhangi bir zararı olur mu bu kovada ki suyun? Cahilim bu konularda biliyorum ama balığın uzun yaşaması için öğrenmeye çalışıyorum lütfen yadırgamayın şimdiden teşekkürler.
Eğer iyi yıkadıysanız sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum.

Utgea

Minör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Güzel bir şekilde yıkayıp duruladıysanız eğer bir sorun olmaz. Ancak asıl konu betta için önceden bakteri (nitrifikasyon) döngüsü oluşmuş bir akvaryuma sahip misiniz? Yoksa doğrudan balığı alıp eklemeyi mi düşünüyorsunuz.

xiedra

Yumurta
Üye
Güzel bir şekilde yıkayıp duruladıysanız eğer bir sorun olmaz. Ancak asıl konu betta için önceden bakteri (nitrifikasyon) döngüsü oluşmuş bir akvaryuma sahip misiniz? Yoksa doğrudan balığı alıp eklemeyi mi düşünüyorsunuz.
Elimde balığa dair hiçbir eşya yok her şeyi aynı gün alacağım

Mertali

Kraliçe
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Balığı almadan önce bakteri döngüsünü akvaryumda oluşturmanız daha sağlıklı. Akvaryum malzemelerini alıp kurulumu yaptıktan sonra ya bakteri kültürü kullanıp ya da biraz yem atarak döngüyü oluşturabilirsiniz, salyangoz da alabilirsiniz döngüyü oluşturmak için. 1 hafta civarı akvaryum filtresi açık bir şekilde dönmeli ki döngü otursun. Kovayı da deterjandan iyice arındırdıysanız sorun olmaz.

Bu rehberi okumanızı tavsiye ederim.
https://karincaciftligim.com/threads/filtrenin-onemi-ve-yeni-tank-sendromu.12324/

Moderatör tarafında düzenlendi:

akvaryumhane

Pupa
Üye
Balığı almadan önce bakteri dönküsünü akvaryumda oluşturmanız daha sağlıklı. Akvaryum malzemelerini alıp kurulumu yaptıktan sonra ya bakteri kültürü kullanıp ya da biraz yem atarak döngüyü oluşturabilirsiniz, salyangoz da alalilirsiniz döngüyü oluşturmak için. 1 hafta civarı akvaryum filtresi açık bir şekilde dönmeli ki döngü otursun. Kovayı da deterjandan iyice arındırdıysanız sorun olmaz.

Bu rehberi okumanızı tavsiye ederim.
https://karincaciftligim.com/threads/filtrenin-onemi-ve-yeni-tank-sendromu.12324/
Bu reheberde arkadaş filtrenin önemini çok güzel açıklamış. Benimde kendi oluşturduğum akvaryum hobisine giriş için gerekenleri paylaştığım bir rehberim var. Onada buradan gözarabilirsiniz. İyi hobiler.