Beta akvaryumu kurulumum

portre

Yumurta
Üye
Bu benim ilk kurulumum. Yanlışlarım olabilir.
Bu arkadaş yaklaşık 3 haftadır bende.

Akvaryum 15 litre
Su sıcaklığı 26C°
Yaklaşık 6 günde bir %30 su değişimi yapıyorum
Sera bettagran granül renk yemiyle besliyorum sabah akşam

Yanlışlarım varsa önerilerinizi bekliyorum. Lütden nazik olun, dediğim gibi ilk kurulumum. 🙂

1000132216.jpg

Mikrox

Yumurta
Üye

Akvaryum 15 litre
Su sıcaklığı 26C°

Yanlışlarım varsa önerilerinizi bekliyorum. Lütden nazik olun, dediğim gibi ilk kurulumum. 🙂

Ekli dosyayı görüntüle 74991
Merhabalar. Filtre konusunda bilgi verebilirseniz daha güzel olur. Bitkilendirme güzel fakat ona eloeda, lepistes otu, sessiliflora gibi arasına girebileceği şekilde bitkiler eklerdeniz daha güzel olur. Onun dışında yanlışınız yok gibi duruyor. Su değişimlerinde ısı dengesini korumanız iyi olacaktır. Birde saklanma alanları eksik. Yapay olmayan dekorlar ile saklanma alanı yapılmasında fayda var. İyi hobiler dilerim...🙂

BerkBey

Nanitik
Üye

Akvaryum 15 litre
Su sıcaklığı 26C°

Ekli dosyayı görüntüle 74991
Kurulumunuzu genel olarak beğendim, hoş olmuş. Birkaç tavsiyem olacak. İlki termometreyi ısıtıcıdan uzağa yani sağ köşeye koymanız olacaktır. Isıtıcının konumu iyi gibi, akışın olduğu yerde. Isı dağılımını doğru şekilde görebilmek için termometreyi ısıtıcıdan uzağa koyarız. İkincisi de bitki yerleşimi ile ilgili olacak, tamamen kendi fikrim tercih sizindir. Ortada bulunan bitki demeti odağı üzerine çekip hem odağı bettadan alıyor hem akvaryumu daraltıyor hem de gözü uğraştırıyor. Bunun yerine 1/3 oranında sağ ya da sol tarafa kaydırabilirseniz daha ferah görünebilir diye düşünüyorum.