Beta akvaryum

ÖmerOrhan

Yumurta
Üye
Bir beta akvaryumu kurmanın maliyeti, tüm ekipmanlarıyla birlikte ne kadar olur acaba?

Mikrox

Larva
Üye
Bir beta akvaryumu kurmanın maliyeti, tüm ekipmanlarıyla birlikte ne kadar olur acaba?
Çok fazla tutmaz diyebilirim ama ikinci el ve sıfır malzemelerde fiyat değişir. Malzemelere ek diğer bazı ek ücretlerde çıkacak ama şuan için ortalama 2-3bin lira arasında bitkili güzel bir akvaryum kurabilirsiniz. Yaşadığınız şehirde bu durumu etkiler. Malzeme olarak akvaryum, şelale filtre, bitki kumu, basit bitki, full spectrum ışık, ısıtıcı, saklanma alanı vb. Gerekecektir. Şuan için 2. El akvaryumlar betta akvaryumunu yani 200 lira veya 300 lira bandında bulabilirsiniz. Isıtıcı olarak ikinci ele kaçmayın, ısıtıcınız sıfır olsun. Burada fiyatlar değişken ama ortalama 400 ila 600 lira gibi değişiyor diye biliyorum. 25w lar daha pahalı normallere göre, benim tavsiyem akvaryumunzuun boyu kurtarırsa 30lt civarına 50w almanızdan yana olur. Kum konusunda tutsa tutsa 100 lira diyeceğim tabii kullanılan kum bu fiyatı arttırıyor. Bitkilerde 200 lira civarında 5 6 dal şeklinde bulunabiliyor. Diğer malzemelerdende çok masraf olmaz ama filtre konusunda 300 ila 600 bandında tutabilir diye tahmin ediyorum. Genel şablon böyle. Eğer bütçenizi söyleyebilirseniz malzeme konusunda bunu ikinci el bunu sıfır olarak şuradan alabilirsiniz gibi yardımcıda olmak isterim.