Cinsin Türkiye'de 3 türü var; M. vestita, M. anatolica ve M. cariae. Dış görünüş olarak farkları küçük olduğu ya da hiç olmadığı ve üreme organları mikroskop altında incelenmeden türü kesin olarak tespit edilemeyeceği için dış görünüş ile tür tespiti yapmaya çalışmak bu cinste vakit kaybıdır bence. Tanımı cins derecesinde bırakmak daha iyi olur.ya da tür tespiti mümkün müdür acaba
Cinsin Türkiye'de 3 türü var; M. vestita, M. anatolica ve M. cariae. Dış görünüş olarak farkları küçük olduğu ya da hiç olmadığı ve üreme organları mikroskop altında incelenmeden türü kesin olarak tespit edilemeyeceği için dış görünüş ile tür tespiti yapmaya çalışmak bu cinste vakit kaybıdır bence. Tanımı cins derecesinde bırakmak daha iyi olur.ya da tür tespiti mümkün müdür acaba
Agelenidae lerden kendisi zamanında beslemiştim beslemenizi pek önermem alışma süreci çok sıkıntılı,en ufak şeyde strese giriyor,ilk fırsatta kaçmaya çalışacaktır muhtemelenBelsenebilir bir şey mi ya da tür tespiti mümkün müdür acaba
Taşın altında birkaç kişi halinde buldum sadece bunu alabilbim küçük ama çok hızlı
Birkaç yerde beslenmesinin kolay olduğunu duymuştum herhalde çekingen olduğu, en ufak harekette ağına saklandığı için öyle yazmışlar. Deneyimlerinizi yazdığınız için teşekkürler.Agelenidae lerden kendisi zamanında beslemiştim beslemenizi pek önermem alışma süreci çok sıkıntılı,en ufak şeyde strese giriyor,ilk fırsatta kaçmaya çalışacaktır muhtemelen
,fazla çekingen ama çok seri saldırır yaklaşık bu türü 3 3.5 ay kadar besleyip saldım bildiklerim bukadar daha deneyimliler varsa dinlemek isterim.
İyi hobiler.
Beslenmesi kolay ama gözlemlemesi pek kolay değil beslediğim süre içinde sadece 2 kere yemi yakaladığına şahit oldum.Birkaç yerde beslenmesinin kolay olduğunu duymuştum herhalde çekingen olduğu, en ufak harekette ağına saklandığı için öyle yazmışlar. Deneyimlerinizi yazdığınız için teşekkürler.
Bütün cevaplar için teşekkür ederimAgelenidae lerden kendisi zamanında beslemiştim beslemenizi pek önermem alışma süreci çok sıkıntılı,en ufak şeyde strese giriyor,ilk fırsatta kaçmaya çalışacaktır muhtemelen
,fazla çekingen ama çok seri saldırır yaklaşık bu türü 3 3.5 ay kadar besleyip saldım bildiklerim bukadar daha deneyimliler varsa dinlemek isterim.
İyi hobiler.
Plastik bir kaba veya cam kavanoza geçirin. Bir blogda içine yuva yapması için kağıttan bir boru yapıp kavanozun içine koymaktan bahsetmiş. Zemine torf ve kaba dal vs. koyabilirsiniz. Bu familyayı besleme konusunda bilgim pek yok.Bu örümceği biraz olsun beslemek istiyorum bunun için nasıl koşullar olmalı yani karıncalarda kullandığımız teknikle şu an da tüpte
Bu şekilde duruyor ama eklemem gereken bir şey var mıdır ya da saklama kabı gibi bir yere mi geçirmeliyim nasıl bakmam gerek basit birkaç detay verebilirseniz müteşekkir olurum
Hocam saklama kabına geçirmeniz lazım duvarları nispeten yüksek olursa daha iyi çünkü hareketli bi tür farketmişsinizdir zatenBütün cevaplar için teşekkür ederim
Bu örümceği biraz olsun beslemek istiyorum bunun için nasıl koşullar olmalı yani karıncalarda kullandığımız teknikle şu an da tüpteEkli dosyayı görüntüle 47563
Bu şekilde duruyor ama eklemem gereken bir şey var mıdır ya da saklama kabı gibi bir yere mi geçirmeliyim nasıl bakmam gerek basit birkaç detay verebilirseniz müteşekkir olurum