Beslenebilir bir tür mü ya da nasıl beslerim

karan

Yumurta
Üye
Belsenebilir bir şey mi ya da tür tespiti mümkün müdür acaba
Taşın altında birkaç kişi halinde buldum sadece bunu alabilbim küçük ama çok hızlı

Ekli dosyalar

• 20250402_175535.jpg
    20250402_175535.jpg
    50.1 KB · Görüntüleme: 32
  • 20250402_175543.jpg
    20250402_175543.jpg
    42.3 KB · Görüntüleme: 32
Çözüm
Maimuna cinsi, Agelenidae familyasından bir tünel örücü tür. Agelenidae besleyen kişi az var, Arachnoboards gibi yabancı forumlarda veya redditte hakkında bilgi olabilir. Beslemesi kolaydır çok uğraştırmaz.
ya da tür tespiti mümkün müdür acaba
Cinsin Türkiye'de 3 türü var; M. vestita, M. anatolica ve M. cariae. Dış görünüş olarak farkları küçük olduğu ya da hiç olmadığı ve üreme organları mikroskop altında incelenmeden türü kesin olarak tespit edilemeyeceği için dış görünüş ile tür tespiti yapmaya çalışmak bu cinste vakit kaybıdır bence. Tanımı cins derecesinde bırakmak daha iyi olur.

Tuna2834

Yumurta
Üye
Trapdoor spider olarak düşündüm ancak lycosa'ya da benziyor.Beslemenizi çok önermem agresif ve hızlıdır.Ancak incelemek için un kurdu deneyip daha sonrasında salmanızı tavsiye ederim.Sağlıklı hobiler😊

0959kedi

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Maimuna cinsi, Agelenidae familyasından bir tünel örücü tür. Agelenidae besleyen kişi az var, Arachnoboards gibi yabancı forumlarda veya redditte hakkında bilgi olabilir. Beslemesi kolaydır çok uğraştırmaz.
ya da tür tespiti mümkün müdür acaba
Cinsin Türkiye'de 3 türü var; M. vestita, M. anatolica ve M. cariae. Dış görünüş olarak farkları küçük olduğu ya da hiç olmadığı ve üreme organları mikroskop altında incelenmeden türü kesin olarak tespit edilemeyeceği için dış görünüş ile tür tespiti yapmaya çalışmak bu cinste vakit kaybıdır bence. Tanımı cins derecesinde bırakmak daha iyi olur.

Son düzenleme:
Çözüm

Nexorite

Yumurta
Üye
Belsenebilir bir şey mi ya da tür tespiti mümkün müdür acaba
Taşın altında birkaç kişi halinde buldum sadece bunu alabilbim küçük ama çok hızlı
Agelenidae lerden kendisi zamanında beslemiştim beslemenizi pek önermem alışma süreci çok sıkıntılı,en ufak şeyde strese giriyor,ilk fırsatta kaçmaya çalışacaktır muhtemelen
,fazla çekingen ama çok seri saldırır yaklaşık bu türü 3 3.5 ay kadar besleyip saldım bildiklerim bukadar daha deneyimliler varsa dinlemek isterim.
İyi hobiler.

0959kedi

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Agelenidae lerden kendisi zamanında beslemiştim beslemenizi pek önermem alışma süreci çok sıkıntılı,en ufak şeyde strese giriyor,ilk fırsatta kaçmaya çalışacaktır muhtemelen
,fazla çekingen ama çok seri saldırır yaklaşık bu türü 3 3.5 ay kadar besleyip saldım bildiklerim bukadar daha deneyimliler varsa dinlemek isterim.
İyi hobiler.
Birkaç yerde beslenmesinin kolay olduğunu duymuştum herhalde çekingen olduğu, en ufak harekette ağına saklandığı için öyle yazmışlar. Deneyimlerinizi yazdığınız için teşekkürler.

Nexorite

Yumurta
Üye
Birkaç yerde beslenmesinin kolay olduğunu duymuştum herhalde çekingen olduğu, en ufak harekette ağına saklandığı için öyle yazmışlar. Deneyimlerinizi yazdığınız için teşekkürler.
Beslenmesi kolay ama gözlemlemesi pek kolay değil beslediğim süre içinde sadece 2 kere yemi yakaladığına şahit oldum.

karan

Yumurta
Üye
İyi hobiler.
Bütün cevaplar için teşekkür ederim
Bu örümceği biraz olsun beslemek istiyorum bunun için nasıl koşullar olmalı yani karıncalarda kullandığımız teknikle şu an da tüpte1000027801.jpg
Bu şekilde duruyor ama eklemem gereken bir şey var mıdır ya da saklama kabı gibi bir yere mi geçirmeliyim nasıl bakmam gerek basit birkaç detay verebilirseniz müteşekkir olurum

0959kedi

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Bu örümceği biraz olsun beslemek istiyorum bunun için nasıl koşullar olmalı yani karıncalarda kullandığımız teknikle şu an da tüpte
Bu şekilde duruyor ama eklemem gereken bir şey var mıdır ya da saklama kabı gibi bir yere mi geçirmeliyim nasıl bakmam gerek basit birkaç detay verebilirseniz müteşekkir olurum
Plastik bir kaba veya cam kavanoza geçirin. Bir blogda içine yuva yapması için kağıttan bir boru yapıp kavanozun içine koymaktan bahsetmiş. Zemine torf ve kaba dal vs. koyabilirsiniz. Bu familyayı besleme konusunda bilgim pek yok.
Şu sayfalar belki yardımcı olabilir:

Nexorite

Yumurta
Üye
Bütün cevaplar için teşekkür ederim
Bu örümceği biraz olsun beslemek istiyorum bunun için nasıl koşullar olmalı yani karıncalarda kullandığımız teknikle şu an da tüpteEkli dosyayı görüntüle 47563
Hocam saklama kabına geçirmeniz lazım duvarları nispeten yüksek olursa daha iyi çünkü hareketli bi tür farketmişsinizdir zaten
kabın içine torf ve ağ kurabileceği taş vs. eklerseniz gayet yetecektir ona (tahta çubuk tarzı malzemeler kullanmayın zamanla küf oluşturur)
Besleme olarak haftada 1 besleseniz gayet kafi olur.
(bu tür huni şeklinde tünelimsi yapıda ağ oluşturduğu için yuvasına destek olucak malzemeler koymayı unutmayın).
İyi forumlar.