Besleme yapmalı mıyım?

yafebe

Yumurta
Üye
İşçiler daha çıkmadı ama kraliçeyi az da olsa beslemem lazım mı?

nevzatgns19

Pupa
Üye
Eğer yumurtalarda sararma falan varsa şekerli su verebilirsiniz. Elinizdeki tür tahminimce claustraldir zaten o yüzden yumurtalar ve kraliçe kötü durumda gözükmüyorsa vermenize gerek yok.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Eğer yumurtalarda sararma falan varsa şekerli su verebilirsiniz. Elinizdeki tür tahminimce claustraldir zaten o yüzden yumurtalar ve kraliçe kötü durumda gözükmüyorsa vermenize gerek yok.
Yumurtalardaki sararma ile şekerli su ihtiyacının nasıl bir bağlantısı var?

nevzatgns19

Pupa
Üye
Benim Tetramorium kraliçemin yumurtaları sararmıştı kraliçenin besine ihtiyaç duyabileceğini düşünerek şekerli su verdim ertesi gün yumurtaların rengi düzelmişti. Yemediğine eminim kısa bir süre sonra, 2-3 gün, larvaya dönmeye başladı yumurtalar. Sadece kendi yaşadığım sorundan dolayı söyledim. Belki yoktur böyle bir şey.

nevzatgns19

Pupa
Üye
Pamuğu şekerli suyla ıslatıp tüpe koyabilirsiniz bence bir zararı olmaz stres açısından da çok stresli bir tür değil genel olarak.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
sararma var bayada büyüdüler tür lasius sp
Beleme yapmanıza gerek yok. Lasiuslar claustraldir yani ilk işçi çıkana kadar beslemeye gerek duymazlar. Sararma normal. Larvalar transparan olduğu için midelerindeki besin sarı gözükmelerine sebep oluyor.