Besleme alanı hata mı oldu?

thuzor

Yumurta
Üye
Merhabalar,
Messor olduğunu düşündüğüm bu kraliçe ve işçileri için besleme kolaylığı olsun diye küçük bir besleme alanı ekledim. Şu an işçiler tüp içi ve dışında hareket ediyor fakat kraliçe genel olarak besleme alanında ve kaçmaya çalışıyor gibi. Hatta besleme alanında yumurtladı. İşçiler yumurtaları karanlık test tüpüne taşıyor. Besleme alanı da loş bir ortamda. Acaba hata mı ettim. Tekrar tüpe almalı ve besleme alanını iptal mi etmeliyim?

Ekli dosyalar

• IMG_20230518_113410.jpg
    IMG_20230518_113410.jpg
    49.8 KB · Görüntüleme: 39

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
İşçi sayısı nedir?

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Kraliçenin beslenme alanına çıkması iyi değil, tüpü yeterince benimsememiş gibi duruyor. Mümkünatı varsa beslenme alanını iptal edin, etmek istemezseniz messorlarınızı hiç strese sokmamaya çalışın çünkü stres karşısında aşırı agresif tavırlar sergileyebiliyorlar. (kraliçenin kaçması, yumurtaları dışarı taşıması gibi) Tüp içi odacık yapmak belki bir çözüm olabilir sizin için.

2:00 ile 4:45 arasını izleyebilirsiniz, size yardımcı olacaktır.

thuzor

Yumurta
Üye
Çok teşekkür ederim mükemmel bir rehber oldu benim için. Bu arada gün içerisinde gözlemlediğim de besleme alanında bir kaç yumurta vardı kraliçe işçiler ile birlikte onları tüpe taşıdı ve sonrasında tekrar dışarı çıkmadı.
Koloni henüz çok küçük 4 minör 1 major var işçi olarak. Şimdilik iç oda yaparak bölmeyi düşünüyorum. Sonrasında da videonun sonundaki gibi bir düzene geçebilirim.
Açıkçası bunu yapmaktaki amacım tüpte küf olabileceğinden şüphelendiğim bir kaç küçük siyahlık gördüm. Nakil esnasında kolaylık sağlayacağını düşündüm besleme alanının. Transfer için sizce besleme alanına yeni tüp bağlayıp eski yuvayı ışıklandırarak mı yapayım yoksa doğrudan tüp mü bağlayayım?
Biraz uzun oldu ama şimdiden çok teşekkür ederim 😊

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Çok teşekkür ederim mükemmel bir rehber oldu benim için. Bu arada gün içerisinde gözlemlediğim de besleme alanında bir kaç yumurta vardı kraliçe işçiler ile birlikte onları tüpe taşıdı ve sonrasında tekrar dışarı çıkmadı.
Koloni henüz çok küçük 4 minör 1 major var işçi olarak. Şimdilik iç oda yaparak bölmeyi düşünüyorum. Sonrasında da videonun sonundaki gibi bir düzene geçebilirim.
Açıkçası bunu yapmaktaki amacım tüpte küf olabileceğinden şüphelendiğim bir kaç küçük siyahlık gördüm. Nakil esnasında kolaylık sağlayacağını düşündüm besleme alanının. Transfer için sizce besleme alanına yeni tüp bağlayıp eski yuvayı ışıklandırarak mı yapayım yoksa doğrudan tüp mü bağlayayım?
Biraz uzun oldu ama şimdiden çok teşekkür ederim 😊
5 işçi için besleme alanı çok erken, belirli bir sayı yok ama tüp içinde besleme yaparken zorlanmaya yani karıncalarınız kalabalıktan direkt dışarı firar ediyorsa beslenme alanı ekleyebilirsiniz yani sayı bazında konuşursak bu sayı 25-30-35 işçi arası